Marvel se údajně dočká MMO, dělají na něm tvůrci DC Universe Online
Novinka Marvel se údajně dočká MMO, dělají na něm tvůrci DC Universe Online

Marvel se údajně dočká MMO, dělají na něm tvůrci DC Universe Online

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Těšíte se na superhrdinské MMO?

Reklama

Superhrdinové se po celém světě těší velké popularitě. Velkou zásluhu na tom má Marvel s jejich MCU (Marvel Cinematic Universe), jehož celkové tržby po celém (bez započítání nových Eternals) údajně dosahují téměř 24 miliard dolarů. A i přestože velikáni filmu jako režisér Ridley Scott nebo Martin Scorsese na superhrdiny neustále nadávají, tak nemohou popřít, že Marvel je jednoduše fenomén. Není tedy žádným překvapením, že se Marvel rozhodl investovat i do her. Z posledních několik let stojí za zmínku povedený Spider-Man, ne už tak povedení Avengers a v neposlední řade i nejnovější přírůstek v podobě Guardians of the Galaxy (naší recenzi si můžete přečíst zde).

S oznámeními nových Marvel her se letos vůbec nešetřilo, Insomniac Games si vzali na bedra hned dvě hry - Wolverine a Spiderman 2. A vypadá to, že se chystá další. Vyplývá to z nedávné investorské prezentace společnosti Enad Global 7. V části prezentace s chystanými projekty se totiž v sekci „dlouhodobé“ objevila zmínka o neohlášené MMO ze světa Marvelu. Oživení světa Marvelu ve formátu MMORPG má vést herní designér Jack Emmert, který se svého času podílel na vývoji City of Heroes. Na projektu bude pracovat se svým studiem Dimensional Ink Games (texaská pobočka studia Daybreak), jenž se stará o DC Universe Online. Zkušeností je tedy dost.

Více informací zatím nemáme a asi ani dlouho mít nebudeme, protože je projekt zatím nejspíše „v plenkách“. Doufejme, že hru nepotká stejný osud jako její předchůdce. Studio Daybreak totiž pracovalo na MMO hře Marvel, ale v roce 2018 byl projekt zrušen. Cryptic Studios v roce 2006 pracovali na hře Marvel Universe Online, než byla o dva roky později rovněž zrušena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama