Vývoj EverQuest Next zrušen
Novinka Vývoj EverQuest Next zrušen

Vývoj EverQuest Next zrušen

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5

Po čtyřech letech končí vývoj.

Reklama

Vývojářské studio Daybreak ukončilo vývoj titulu, jenž byl ohlášen v roce 2013, tedy v době, kdy se Daybreak ještě jmenoval Sony Online Entertainment. Trochu vtipné (tragicky) na celé záležitosti je to, že se vlastně jen opakuje historie. Vývoj této hry byl již jednou zastaven v roce 2009, kdy nebylo studio spokojeno s dosavadní prací a obnoven byl zase až o dva roky později, v roce 2011.

K dnešní situaci řekl prezident Daybreaku Russell Shanks: "Po dlouhém přezkoumání a zvážení, ukončuje Daybreak vývoj titulu EverQuest Next. Když jsme se rozhodli vytvořit další kapitolu dobrodružství EverQuest, nebyly naše cíle nízké. Rozhodli jsme se udělat něco revolučního."

"Ti z vás, kteří znají vnitřní problematiku vývoje her, tak jistě víte, že rušení her je realitou, které musíme čas od času čelit všichni. Přirozenou součástí tvůrčího procesu jsou velké sny, tvrdá práce a také musíte být brutálně upřímní k tomu, kde jste se dostali. V případě EverQuestu Next jsme dosáhli neuvěřitelných výsledků, které zasvěcené v průmyslu ohromily."

"Bohužel, když jsme začali dávat dohromady jednotlivé kousky, tak jsme zjistili, že to není legrace."

"Víme, že pokud jde o Norrath, máte vysoké nároky, a my taky. Při závěrečné kontrole jsme museli čelit skutečnosti, že prostě EverQuest Next nebude splňovat naše očekávání - a vás všech taky - které se světy Norrath máme."

"Budoucnost značky EverQuest jakožto celku je pro Daybreak velmi důležitá. EverQuest je nám ve všech svých formách blízký a našemu srdci drahý. EverQuest a EverQuest II jsou stále silné a ujišťujeme vás, že naše vášeň pro zvětšování světa EverQuestu zůstává stále stejná."

Landmark, editor, který měl být jednou z devíz EverQuest Next, vyje samostatně v letošním roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama