Mass Effect 3 – detaily vyšperkovaná záležitost
Speciály Mass Effect Článek Mass Effect 3 – detaily vyšperkovaná záležitost

Mass Effect 3 – detaily vyšperkovaná záležitost

Daniel Kremser

Daniel Kremser

13

Famózní zakončení úchvatné RPG ságy Mass Effect se blíží, a tak je logické, že se s informacemi o něm roztrhl na letošní E3 pytel.

Reklama

Galaxie čelí dosud největšímu útoku Reaperů a je na samém pokraji svého zničení. Jediná naděje na záchranu lidstva ale lítá vesmírem a vyřizuje si osobní účty s Cerberusem, takže záchrana lidské rasy je až na místě druhém. Ne, takhle to opravdu není, Shepard je hoch zodpovědný a kdo nevěří, může se nyní přesvědčit na vlastní oči.

Záchrana Kroganského druhu

První ukázka se točila okolo možnosti zachránit plodnou Kroganku a vyřešit tak problém genofágu. Na první pohled to vypadá jednoduše, ale přidejte k tomu naštvané vojáky Cerberusu a hned je na problém zaděláno. Naštěstí do toho nejdeme sami a k ruce nám jsou ještě Garrus s Liarou. Dál je příběhové pozadí nesmyslné rozebírat, protože změny se udály především po hratelnostní stránce a jedná se hlavně o menší detaily.

Detaily se počítají

Například během krytí každého ihned do očí udeří modré kontextové šipky, které vám napovídají, kam se můžete z krytu vydat. Ještě patrnějším je vylepšený nástroj omni-tool. Nyní již neslouží pouze k hackování a kradení kreditů, ale v závislosti na třídě postavy nabídne mnohem více.

Třeba voják během sekundy získá vražednou čepel, s jejíž pomocí může hezky zblízka prozkoumat vnitřnosti protivníků. Ale o tom jsme již stejně jako o granátech mluvili. Co je naopak nové je upgradování zbraní. Oproti dvojce se dočkáme dvou slotů k upgradu na každé zbrani. Jelikož bylo demo omezené, mohli jsme si prozatím prohlédnout pouze laserové míření a rozšířený zásobník. Přestože se nejedná o nijak překotný posun oproti druhému dílu, sympatickým detailem to rozhodně označit lze.

Země v plamenech

V poslední části ještě demo nabídlo návštěvu Země. Pro Sheparda však nijak příjemnou, jeho kroky totiž mířily k soudu, kde se měl zodpovídat za svá předchozí rozhodnutí. K rozuzlení však ji bohužel nedošlo, protože během přelíčení na Zemi nelítostně udeřily síly Reaperů. A že to bylo něco famózního snad ani nemusíme zmiňovat. Třetí Mass Effect je jednoduše ještě větší a efektnější jízdou, než jeho předchůdci.

Závěrem ještě můžeme prokecnout pár náznaků ohledně nových nepřátel. Kromě lidí se samozřejmě setkáme i s Reapery a jejich přetvořenci. Například pohled na Kanibala, jež je podobný Huskovi není žádná slast a jeho útoky nejsou nic příjemného.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama