Mass Effect 3: souboje v detailech
Mass Effect Novinka Mass Effect 3: souboje v detailech

Mass Effect 3: souboje v detailech

Michal Maliarov

Michal Maliarov

1

BioWare nás začíná ládovat informacemi o třetím dílu veleočekávaného sci-fi RPG Mass Effect a nyní je na čase si promluvit o systému soubojů.

Reklama

Na ten se studio zaměřilo bohatě a měl by obsahovat jak vylepšení původních principů, tak zbrusu nové vychytávky. Fanoušci byli vyslyšeni a přijímali se jak kritické poznámky, tak nápady na inovace. „Když se podíváte, jak byl přijat Mass Effect 2, můžete říci, že jsme se se změnami trefili. Nyní to můžeme vylepšit ještě více,“ řekl producent Casey Hudson.

Mnohé změny systému jsou spíše praktické a účelné a všimnou si jich jen zarytí fanoušcí univerza. Nechybí ale ani více zřetelné změny. Hra se pochlubí inovovaným systémem krytí, který dovolí Shepardovi zůstávat v krytu a přitom se neomezeně pohybovat po bojišti. Vylepšení podlehlo také vykukování za roh a Shepard si bude moci střihnout fešný kotoul, který mu pomůže dostat se přes menší překážky. Také mapy celkově budou mnohem variabilnější a dynamičtější s možností se pohybovat na několika úrovních.

Hudson se také podělil o změny v AI nepřátel. Ty jsou nyní mnohem agresivnější. „Všichni mají své specifické role na bojišti a tyto role spolupracují, protože mají každá unikátní taktickou výhodu,“ vysvětlil situaci Hudson. Přiznal také, že druhý díl přiblížil sérii o něco více tradiční akční střílečce. Je si ale jistý, že si své místo udrží i v tvrdé konkurenci.

„Pochopili jsme, že i přes náš základní žánr máme klasické akční přestřelky, takže nás budou nevyhnutelně porovnávat s nejlepšími akčními střílečkami na trhu. Takže jsme se museli dostat na jejich úroveň. S Mass Effect 3 se tak nyní můžeme měřit jak se špičkou RPG žánru, tak špičkou akčních adventur.“

Třetí díl nám začíná vypadat stále lépe. Pokud vám uniklo naše dřívější zpravodajství, naleznete jej zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama