Mass Effect inspirován filmovým Final Fantasy
Mass Effect Novinka Mass Effect inspirován filmovým Final Fantasy

Mass Effect inspirován filmovým Final Fantasy

Michal Maliarov

Michal Maliarov

17

BioWare se přiznali, kde čerpali jednu z největších inspirací pro sci-fi RPG Mass Effect.

Reklama

Připomíná vám něco Mass Effect? Že by Vetřelce? Blade Runnera? Battlestar Galactica? Ano, epické sci-fi od BioWare si bere něco z každého díla, je tu ale ještě něco, co jsme přehlédli. Jedná se o CGI film Final Fantasy: The Spirits Within.

V rozhovoru pro časopis Xbox World 360 se umělecký ředitel BioWare, Derek Watts, rozpovídal a přiznal, že si od filmu studia Square Enix často půjčují určité detaily a maličkosti i pro Mass Effect.

„Ano, hodně jsme si vzali z filmu Final Fantasy. Především co se týče jejich uživatelského rozhraní a holografických displejů, které můžete vidět např. na lodi Normandy,“ řekl Watts.

Do hry se také dostaly některé návrhy filmových helikoptér (vznášedel). „Naše útočné helikoptéry jsou hodně inspirovány právě těmi filmovými. Mají tam některé skvělé věci, především jejich holografické rozhraní. Tunu materiálu mám stále na disku a nutím vývojáře, aby to měnili přesně podle nich.“

" target="_blank">Final Fantasy: The Spirits Within je CGI film z roku 2001, kterému propůjčily hlas takové hvězdy jako Alec Baldwin či Steve Buscemi. Bohužel komerčně byl film naprostý propadák.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama