MechWarrior 5: Mercenaries
MechWarrior 5: Mercenaries Novinka MechWarrior 5: Mercenaries

MechWarrior 5: Mercenaries

Michal Jonáš

Michal Jonáš

3
Platformy Windows PC

Dnes se po dlouhých 17 letech znovu probudili obří bojoví roboti.

Reklama

Dnes přesně v 15 hodin našeho čase exkluzivně na Epic Games Store vyšel nový pátý díl akční série s obřími bojovými mechy MechWarrior 5: Mercenaries. Je to přesně po třiceti letech od vydání prvního MechWarriora ještě na MS-DOS a po sedmnácti letech od stejně pojmenovaného čtvrtého dějství, které bylo doposud poslední velkou singleplayerovou hrou z univerza BattleTechu.

A aby retrospektiva byla úplná, musíme ještě zmínit, že v roce 2013 vyšel stále fungující MechWarrior Online: Solaris 7 a také mobilní strategie MechWarrior: Tactical Command pro Apple iOS. MechWarrior 5: Mercenaries je tak skoro po dvaceti letech zbrusu novou velkou hrou s bojovými mechy v podání studia Piranha Games z kanadského Vancouveru. To má za sebou právě zmíněný MechWarrior Online, když se dříve hlavně věnovalo konzolovým portům sérií Duke Nukem, Medal of Honor či Need for Speed.

 

MechWarrior 5: Mercenaries

 

Nová hra pro jednoho hráče (s možnou online kooperací až pro čtyři piloty) je postavena na Unreal enginu 4 a je dostupná výhradně z Epic Game Store pro PC za 40,99 EUR (cca 1050,-). Na Steam se hra podívá až za rok, protože Epic má časovou exkluzivitu a verze pro konzole zatím nejsou v plánu.

Pětku stihl také jeden velký odklad, protože původně se počítalo s termínem vydání na konci minulého roku. Podle tvůrců ale za ten rok navíc do hry stihli vymodelovat další lokace a také přidat nové mise do kampaně. Kdyby hra vyšla v původním termínu, tak by se tento obsah do ní buď vůbec nedostal, nebo vyšel až později jako stažitelný přídavek. Nyní tak celou a delší kampaň pro jednoho hráče testeři dokončili mezi 25 až 30 hodinami.

K hodině vypuštění na trh se objevily první recenze. Z těch zavedenějších médií dal nejvíce (85/100) Gaming Trend, Destructor dal 80/100, CGM hodnotil 70/100 a nejmenší známku 60/100 zvedli v Game Revolution. Úvod hry a první misi kampaně si můžete prohlédnout ve 4K rozlišení v následujícím videu natočeném redaktorem Gaming Trendu:

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=266&v=4atHKhJyfHI[/embed]

 

Minimální hardwarové požadavky:

    • CPU: Intel Core i3-7100/AMD Ryzen 3 1200
    • GPU: NVIDIA GeForce GTX 770/AMD Radeon R9 280X
    • RAM: 8 GB
    • OS: Windows 7 (64-bit)
    • HDD: 55 GB
    • DirectX: 11

 

Doporučené hardwarové požadavky:

    • CPU: Intel Core i7-6700K/AMD Ryzen 7 1700
    • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070/AMD RX Vega 56
    • RAM: 16 GB
    • OS: Windows 7 (64-bit)
    • HDD: 55 GB (SSD)
    • DirectX: 11

 

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=sDtVSX3I-Y4[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama