Medal of Honor: Warfighter je na světě už 6 let
Medal of Honor: Warfighter Novinka Medal of Honor: Warfighter je na světě už 6 let

Medal of Honor: Warfighter je na světě už 6 let

Daniel Kremser

Daniel Kremser

10

Z PS3 Magazínu jsme se dozvěděli zajímavé informace o pozadí vzniku nového Medal of Honor.

Reklama

Příběh nového Medal of Honor se začal psát již před 6 lety. Právě tehdy totiž producent Greg Goodrich obdržel scénář na hru od čtyř skutečných členů Tier 1. Příběh to prý byl velice neotesaný, avšak férový a přímý.

Goodrich okamžitě pochopil potenciál příběhu a rozhodl se na jeho základě udělat hru o vojácích bojujících v anonymitě. O těch, kteří tráví 360 dní v roce mimo domov a mohou se spolehnout jen na pár spolubojovníků.

Doba však podobnému počinu přála jen částečně. Goodrich totiž na jedné podobné hře zrovna pracoval. Již tehdy Danger Close (EA Los Angeles) vytvářelo Medal of Honor vydaný v roce 2010 a sestavit druhý vývojářský tým bylo nemyslitelné.

Nakonec tak byla už vytvářená hra pouze poupravena tak, aby vyhovovala budoucímu titulu, který bude stát právě na scénáři z roku 2006. EA tedy rozhodně měli odvahu a na úspěch znovuzrozené válečné legendy skutečně sázeli. Což se jim ostatně nakonec i vyplatilo.

Zajímavostí pak je, že Warfighter málem ani nedostal šanci se na světlo světa podívat. Po rozporuplném úspěchu Medal of Honor totiž byla na stole Goodrichova výpověď. Údajně se s nadřízenými v EA nedohodl na tom, jak mají jeho hry vypadat a proto také obsahoval reboot pár základních chyb.

Naštěstí ale nakonec Greeg Goodrich dostal tvůrčí svobodu a plně se nyní soustředí na připravovaný Medal of Honor: Warfighter, který se tak možná konečně po 6 letech dočká svých pět minut slávy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama