Metro Exodus je první PC hrou s oficiální podporou ovladače DualSense
Novinka Metro Exodus je první PC hrou s oficiální podporou ovladače DualSense

Metro Exodus je první PC hrou s oficiální podporou ovladače DualSense

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

17
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Haptickou odezvu a adaptivní triggery si užijí i hráči na PC.

Reklama

Nejnovější aktualizace pro PC verzi Metra Exodus překvapivě přinesla plnou podporu ovladače DualSense. Hráči na počítačích si tak mohou při hraní posledního Metra užít všechny funkce oficiálního PlayStation 5 gamepadu v čele s haptickou odezvou a adaptivními triggery.

Metro Exodus se tak stává prvním PC titulem, který přednosti ovladače DualSense naplno využívá. Funkčnost skrze Twitter demonstroval například novinář Andy Robinson z magazínu Video Games Chronicle. Jediným netradičním omezením je nutnost propojit ovladač s PC pomocí USB-C kabelu.

Je samozřejmě otázkou, kolik PC hráčů reálně upřednostní hraní střílečky na gamepadu. Minimálně za vyzkoušení ale nic nedáte. Pokud samozřejmě vlastníte samotný DualSense. Plná podpora pro Metro Exodus ale v první řadě znamená, že minimálně po technické stránce nic neprání implementaci všech funkcí ovladače i v případě jiných her na PC.

Dá se tak předpokládat, že pokud celá situace nebude vadit Sony, tak mohou cestu Metra Exodus brzy následovat další tituly. V ten moment by se z ovladače DualSense mohl stát zajímavý produkt i pro PC hráče. Pro úplnost dodáváme, že hráči na PS5 a Xboxu Series X/S se next-gen verzí Metra Exodus dočkají 18. června. Krabicové verze budou k dostání rovněž v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama