Metro: Last Light si vede dobře, vydavatel je spokojen
Metro: Last Light Novinka Metro: Last Light si vede dobře, vydavatel je spokojen

Metro: Last Light si vede dobře, vydavatel je spokojen

Michal Burian

Michal Burian

37

Nový díl si v prvním týdnu vedl lépe než původní Metro za první tři měsíce. Navíc vyšel patch pro PC verzi.

Reklama

Společnost Deep Silver oznámila, že je spokojena s dosavadními prodejnými výsledky post-apokalyptické akce Metro: Last Light. Ono se není ani čemu divit, vydavatel pochopitelně stanovil nějaká interní očekávání, ty se ale jistě odvíjely od úspěchu původního Metra, které vyšlo v březnu 2010 na PC a Xbox 360.

Podle Deep Silver maloobchodní prodeje titulu Metro: Last Light zastínily minimálně v USA prodeje prvního Metra od samotného vydání. To jinými slovy znamená, že už v prvním týdnu dokázalo Metro: Last Light prodat alespoň v Severní Americe více než Metro 2033 za více než tři roky.

Prodeje PC verze jsou dvakrát vyšší než v případě PC verze Metro 2033 a celkově si Metro: Last Light vede lépe než jeho předchůdce za první tři měsíce. Zásluhu na tom má jistě i fakt, že pokračování vyšlo nejen na PC a Xbox 360, ale také na PlayStation 3. Do odbytu se promítla také marketingová kampaň, co si budeme povídat, Deep Silver na reklamě pro Metro: Last Light zrovna nešetřili.

"Všichni ve 4A Games jsou nadšeni z úspěchu našeho nejnovějšího projektu. Jsme malý, ale specializovaný tým, který má to štěstí, že dostal tvůrčí svobodu a podporu. Naše práce na Metro: Last Light pokračuje s novými DLC pro singleplayerovou část a těšíme se, až vám odhalíme budoucí projekty našeho týmu. Chceme poděkovat všem fanouškům Metra za podporu, kterou jsme obdrželi," komentoval celou situaci Andrew Prokhorov, kreativní ředitel 4A Games.

Pokud údaje na VGChartz vycházejí alespoň z poloviny ze skutečných údajů, tak Metro 2033 má na kontě přibližně 680 tisíc prodaných kusů, zatímco pokračování 340 tisíc. Je více než pravděpodobné, že v budoucnu se dočkáme dalšího dílu. Osobně se na něj těším, jak jste na tom vy?

Zároveň s touto zprávou se hodí zmínit, že nedávno vyšel nový patch pro PC verze Metro: Last Light, který se zaměřil na problémy s optimalizací a další neduhy PC verze. Po zapnutí Steamu se vám automaticky stáhne.

Metro: Last Light se na pultech obchodů objevilo 17. května ve verzích pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360. Ve hře převezme roli jednoho z přeživších jaderné katastrofy, abyste zachránili lidstvo na povrchu i v tunelech. Píše se rok 2034. Pod troskami post-apokalyptické Moskvy, v tunelech metra, se nachází poslední zbytky lidské populace. A jsou obleženi smrtelnými hrozbami jak zvenčí - tak i uvnitř. Mutanti se plíží chodbami pod zničeným povrchem... Města jednotlivých stanic Metra spíše než aby zůstali sjednoceni proti společné hrozbě, jsou uprostřed boje o největší zbraň - šílené zařízení z vojenských trezorů D6. Občanská válka je zničující a mohla by smést lidstvo z povrchu země navždy. Ve hře tak převezmete roli Artyoma, zatíženého vinou, ale vedeného nadějí. To vy držíte klíč k našemu přežití - poslední světlo v naší nejtemnější hodině...

Přečtěte si také:

Recenze Metro: Last Light

Představeny dodatečné balíčky pro Metro: Last Light

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama