Metro: Last Light vyjde později i na PS4. Navíc další obsah
Metro: Last Light Novinka Metro: Last Light vyjde později i na PS4. Navíc další obsah

Metro: Last Light vyjde později i na PS4. Navíc další obsah

Michal Burian

Michal Burian

21

Ukrajinské studio plánuje pět dodatečných balíčků, vydání SDK a multiplayer v samostatném titulu.

Reklama

Metro: Last Light je po vývojové stránce dokončeno a vyjde 17. května letošního roku s českými titulky na PC, PlayStation 3 a Xbox 360. Studio 4A Games má však s novým post-apokalyptickým Metrem velké plány.

Z rozhovoru s ukrajinskou stránkou itcchannel jsme se totiž dozvěděli, že 4A Games mají v plánu vytvořit PlayStation 4 verzi Metro: Last Light, která pravděpodobně obsáhne i původní Metro 2033.

Kromě toho chtějí vývojáři vydat zhruba půl roku po Metro: Last Light samostatný multiplayerový titul, který bude založen právě na post-apokalyptickém boji v tunelech.

Zpět ale k Last Light. Hráči se dočkají pěti dodatečných balíčků, na nichž teprve tvůrčí celek začal pracovat, s příběhovými misemi z pohledu dalších postav.

Možná dokonce vyjdou i SDK nástroje, aby si komunita mohla vytvořit spoustu skvělých módů. O Season Passu se prozatím pouze mluví, potvrzen nebyl.

Tiskovka ke Gold stavu

Společnost Cenega Czech s radostí oznamuje, že hra Metro: Last Light jde do výroby. Netrpělivě očekávané pokračování kultovního projektu Metro 2033 bude v prodeji od 17. května 2013. Tato first-person akce bude k dispozici ve verzích pro zábavní počítačový systém PlayStation 3, videoherní a zábavní systém Xbox 360 od společnosti Microsoft a Windows PC. Pro všechny platformy přitom vyjde v lokalizované verzi s CZ titulky!!!

Hráči, kteří se rozhodnou vstoupit do hraničářského řádu Sparta, tohoto věhlasného spolku ochránců metra, získají speciální odměnu. Limitovaná edice hry Metro: Last Light, kterou obdrží všichni, kdo si tento titul předobjednají, totiž obsahuje jako bonus také DLC Hraničářský režim. Ten je určen především zkušeným veteránům, protože v něm zcela chybí grafické uživatelské rozhraní (HUD), souboje jsou náročnější a veškeré vybavení je výrazně vzácnější. Aby se však síly alespoň trochu vyrovnaly, dostanou hráči v rámci Hraničářského režimu k dispozici ruskou útočnou pušku AKSU a bonus v podobě 100 vojenských nábojů, za které si mohou upravit úvodní výzbroj.

Píše se rok 2034 a jaderná válka změnila svět na postapokalyptickou pustinu. Tunely moskevského metra se staly novým domovem lidí, kteří dříve žili v nyní zdevastovaném městě. V temných chodbách bojují o přežití a odrážejí nejen útoky hord děsivých mutantů, které stvořil otrávený vzduch na povrchu, ale i výpady ostatních frakcí, jež se zoufale snaží ovládnout poslední kousky obyvatelného prostoru. Při těchto šarvátkách zároveň všichni pátrají po vynálezu zkázy, který by pro ně mohl být klíčem k vítězství. Občanská válka je nevyhnutelná. V tuto temnou hodinu se hráči ujímají role Arťoma a stávají se posledním zábleskem naděje pro celé lidstvo.

Zápletka hry Metro: Last Light pochází z pera Dmitryje Glukhovského, slavného autora románu Metro 2033, jenž inspiroval vznik obou počítačových her. Glukhovsky se také osobně podílel na tvorbě valné většiny dialogů ve hře Metro: Last Light. Glukhovského románů „Metro 2033“ a „Metro 2034“ se po celém světě prodaly již více než dva miliony kopií. Roku 2013 bude mimo území Ruska vydána i jeho nejnovější kniha „Metro 2035“. Práva na film „Metro 2033“ zakoupila společnost Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), na jeho přípravě se již pracuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama