Mick Gordon v otevřeném dopise vyvrací, že mohl za neúspěch soundtracku pro DOOM Eternal
DOOM Eternal Novinka Mick Gordon v otevřeném dopise vyvrací, že mohl za neúspěch soundtracku pro DOOM Eternal

Mick Gordon v otevřeném dopise vyvrací, že mohl za neúspěch soundtracku pro DOOM Eternal

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

10
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Ředitel id Software Marty Stratton dle něj v mnohém prostě lhal.

Reklama

V otevřeném dopise přišel Marty Stratton před dvěma lety s tím, že za to, jakou formu má finální podoba soundtracku pro DOOM Eternal, může z velké míry skladatel Mick Gordon. Tvrzeno v něm bylo, že známý autor nekomunikoval, žádal si odklady a celkově vytvářel obtíže, jež nakonec vedly k tomu, že nebyl světu ve výsledku dodán tak kvalitní soundtrack, jak bylo původně slibováno. Nejeden fanoušek byl z Gordonova přístupu zklamán a jak tvrdí on sám, na dlouho byl touto kauzou profesně ovlivněn, což ho vedlo k vytvoření reakce, skrze níž chce světu ukázat svůj úhel pohledu, který je dosti odlišný než nám prezentoval v minulosti Stratton.

Podle Gordona dělal maximum proto, aby soundtrack pro DOOM Eternal vznikl a Marty ve svém otevřeném dopise prostě lhal v mnoha ohledech. Sám autor nedostal podle jím prezentovaných informací za více než polovinu soundtracku zaplaceno. On sám navíc jeho podobu neschválil a snažil se tuto skutečnost aktivně vysvětlovat Strattonovi, který jej měl ignorovat. Následně byl legendární skladatel nucen kontaktovat přímo Bethesdu, s níž se pokusil situaci vyřešit. Jejich společná komunikace a snaha se však nakonec bohužel nepřenesla do reality kvůli skutečnosti, že prim hrál v rámci vývoje id Software.

Mick Gordon v otevřeném dopise vyvrací, že mohl za neúspěch soundtracku pro DOOM Eternal

Ten si dělal v podstatě, co se mu zachtělo, což nakonec vedlo k tomu, že se Marty rozhodl Gordona vyřadit z vývojového procesu a vytvořit svou vlastní alternativní verzi skladatelova výtvoru. Sám Gordon dokonce neměl podle jím prezentovaných informací možnost si soundtrack DOOM Eternal před vydáním poslechnout. Vydání soundtracku bylo problematické a rozhodně se neneslo na pozitivní vlně. Dle Gordona chtěl Marty vytvořit společné prohlášení a toužil celkově situaci řešit, jenže to nikdy nebylo realizováno.

Namísto společného vyjádření byl do světa vypuštěn otevřený dopis, ve kterém Stratton naházel na Gordona špínu a vážně poškodil pověst nadaného skladatele, který naivně čekal na nekonfliktní rozuzlení celého problému. Aby mlčel, dostal Gordon od id Software nabídku na šestimístnou částku, která měla pokrýt škody způsobené tím, co se dělo po vydání DOOM Eternal. Pro Micka však byla podle jeho slov důležitější pravda a upřímnost. Dlouho čekal na to, zda sám Stratton přijde s odhalením pravdy o tom, jak to vlastně bylo. Nikdy se však nedočkal a tak se skladatel rozhodl vydat touto otevřenou cestou a světu po dvou letech odhalil svou verzi pravdy.

Mick Gordon v otevřeném dopise vyvrací, že mohl za neúspěch soundtracku pro DOOM Eternal

Jeho vyznání je opravdu rozsáhlé a komplexní. A vám tu v podstatě prezentujeme primárně to nejzajímavější. Pokud však chcete, můžete jeho detailní podobu nalézt zde. Pokud se však jedná o realitu, je to velmi temná ukázka toho, jak může vývoj her probíhat a jakým způsobem se dá lidem relativně jednoduše zničit život. Při srovnání obou verzí je patrné, že Gordonem prezentované informace o vývoji soundtracku pro DOOM Eternal konzultované dozajista s jeho právníkem, nejsou od reality až tak daleko. Hodně zajímavé bude samozřejmě to, jak a zda se k celé situaci vyjádří Stratton, který se do ní dostal svým přístupem a minimálně dle slavného umělce, snahou utéct před zodpovědností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama