Microsoft a Sony se na next-gen konzolích soustředí na free-to-play hry, tvrdí Epic
Novinka Microsoft a Sony se na next-gen konzolích soustředí na free-to-play hry, tvrdí Epic

Microsoft a Sony se na next-gen konzolích soustředí na free-to-play hry, tvrdí Epic

Michal Burian

Michal Burian

21

Mark Rein, viceprezident Epic Games, tvrdí, že next-gen konzole umožní plné využití nového obchodního modelu s free-to-play hrami.

Reklama

Viceprezident Epic Games se rozpovídal o vcelku novém obchodním modelu, který v posledních letech zažívá velké bum. Ano, jde o free-to-play hry, tedy tituly, které lze hrát zdarma a za mikroplatby si kupovat různé bonusy, například urychlovače levelu, skiny apod.

Na konferenci Game Horizon včera Mark Rein řekl, že obě next-gen platformy (PlayStation 4 a nový Xbox) budou podporovat free-to-play model.

Microsoft si již mohl ověřit, že free-to-play hry jsou na Xboxu 360 populární. V říjnu loňského roku se na Xbox Live objevila hříčka Happy Wars, která přitáhla dva miliony hráčů. Během několika měsíců by se navíc mělo objevit ještě RPG z pohledu třetí osoby Ascend: New Gods od Signal Studios.

Sony již při oznámení PlayStation 4 prozradila, že na konzoli vyjde free-to-play střílečka Blacklight: Retribution. Dá se tedy očekávat, že další hry budou na Xbox Live i PlayStation Network přibývat.

Každopádně ne každý je tak nadšen z nového obchodního modelu. Šéf Activisionu Bobby Kotick při schůzce s investory se nechal slyšet, že k blížícímu se novému obchodnímu modelu na next-gen konzolích je skeptický a raději si společnost vydávající Call of Duty počká, jak to celé dopadne a pak se případně zapojí.

Ubisoft, vydavatel Assassin's Creed a Far Cry, obchodnímu modelu free-to-play věří, stejně tak mikrotransakcím. Oba modely prý budou zásadní pro budoucnost AAA her. Nedávno rovněž Avalanche Studios (Just Cause 2, theHunter) prozradilo, že má v plánu vytvářet F2P hry na konzole, protože obchodnímu modelu taktéž věří. Netřeba připomínat, že i Crytek (Crysis 3) má v plánu nabídnout AAA hry s free-to-play modelem.

Tak uvidíme, co nám přinesou následující roky. Bojíte se free-to-play modelu nebo se těšíte na nové hry, které možná díky novému obchodnímu modelu nabídnou něco nového?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama