Microsoft chce každé tři měsíce vydat jednu novou hru na Xbox
Novinka Microsoft chce každé tři měsíce vydat jednu novou hru na Xbox

Microsoft chce každé tři měsíce vydat jednu novou hru na Xbox

Michal Burian

Michal Burian

11
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Ta bude součástí Xbox Game Passu pro Xbox One a PC.

Reklama

Xbox One X od Microsoftu je nejvýkonnější konzole na trhu, ale pro větší úspěch u hráčů postrádá zajímavé exkluzivity, které si na konkurenční konzoli PlayStation 4 nezahrajete. Americká společnost si je nedostatku vědoma a v posledních měsících dělá vše pro to, aby se to v budoucnu změnila. Důkazem budiž větší důraz na předplatné Xbox Game Pass a především akvizice studií Compulsion Games, Ninja Theory, Double Fine, inXile Entertainment, Obsidian Entertainment, Undead Labs, Playground Games a založení zbrusu nového týmu The Initiative, které vede Darrell Gallagher, bývalý šéf Crystal Dynamics.

Není divu, že s rozsáhlou plejádou studií má Microsoft velké ambice. Matt Booty, vedoucí Xbox Game Studios, dokonce na E3 prohlásil, že se snaží, aby jednou za tři měsíce mohli na Xbox vydat novou hru, která bude zároveň součástí Xbox Game Passu pro Xbox One a PC s Windows 10. S Xbox Game Passem se počítá i u nové generace zelené konzole.

Společnost Microsoft v současné době vlastní 14 studií. Nejnovějším přírůstkem jsou Double Fine Productions, autoři nadcházejících Psychonauts 2.

Připomeňme, že Gears 5 vyjdou 10. září 2019, Ninja Theory spustí technickou alfu své 4v4 bojovky Bleeding Edge přesně 27. června a Halo Infinite je první hrou určenou pro next-gen Xbox, takzvaný Project Scarlett, a bude dostupná o Vánocích 2020 společně s konzolí. Na E3 byl překvapivě oznámen i Microsoft Flight Simulator a Ori and the Will of the Wisps si zahrajeme až v únoru 2020.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama