Microsoft koncem roku dodal do obchodů 7,4 milionů kusů konzolí Xbox
Xbox 360 Novinka Microsoft koncem roku dodal do obchodů 7,4 milionů kusů konzolí Xbox

Microsoft koncem roku dodal do obchodů 7,4 milionů kusů konzolí Xbox

Michal Burian

Michal Burian

43

Poptávka po nových konzolích výrazně převyšuje nabídku. Do obchodů bylo dodáno 3,9 milionů kusů Xbox One.

Reklama

Finanční výsledky Microsoftu za čtvrtý kvartál fiskálního roku (říjen až 31. prosince 2013) prozradily, že společnost dodala do obchodů po celém světě 7,4 milionů konzolí Xbox - 3,9 milionů kusů Xbox One a 3,5 milionů Xboxu 360. Otázkou je, kolik kusů se nakonec prodalo koncovým zákazníkům.

Díky tomu se Microsoft mohl pochlubit meziročním nárůstem tržeb o 14 procent. Příjmy se zastavily na částce 24,52 miliard dolarů. Čistý zisk pak dosáhl na 6,56 miliard dolarů. Poděkovat za to pomohou i skupině The Devices and Consumer Hardware (vykázala příjem 11,91 miliard dolarů), stejně tak Surface a vyhledávači Bing, jenž má podíl na trhu již 18,2 procent.

Připomeňme, že Microsoft již dříve odhalil, že během loňského roku prodal přes 3 miliony kusů konzolí Xbox One, zatímco Sony hovoří o 4,2 milionů prodaných PS4. Zprávy z obchodů naznačují, že koncem roku byl nedostatek kusů Xbox One, poptávka výrazně převyšuje nabídku na 13 trzích, kde Xbox One vyšel. Pro zajímavost: PS4 je oficiálně dostupné ve 48 zemích a 22. února se chystá vstoupit na japonský trh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama