Microsoft končí s výrobou Kinectu
Xbox 360 Novinka Microsoft končí s výrobou Kinectu

Microsoft končí s výrobou Kinectu

Michal Burian

Michal Burian

9

Končí jedna éra, éra pohybového hraní.

Reklama

Na Xboxu 360 se pohybovému senzoru Kinect dařilo. Díky tomuto zařízení dokázal Microsoft zaujmout i hráče, kteří do té doby hry moc nehráli a nově se bavili se svou rodinou u hraní různých hříček, především těch sportovních. S nástupcem Xboxu One se objevila druhá verze Kinectu a zdálo se, že pohybová zábava u televize bude pokračovat. Microsoft ale nenabídl žádné zajímavé tituly a dnes se stalo to, co všichni tak nějak očekávali.

Microsoft oficiálně ukončuje výrobu Kinectu. Pokud o něj máte zájem, tak se bude ještě pár týdnů, případně měsíců prodávat. Záleží na tom, kolik kusů se povaluje na skladech obchodů.

Zároveň tímto oznámením byla zodpovězena otázka, proč Xbox One X neobsahuje adaptér pro Kinect. Ten si majitelé výkonnější konzole musejí koupit zvlášť, zatímco u Xboxu One S ho Microsoft dával zdarma.

Jak se zdá, Kinect zůstal ve stínu a pomalu ho válcuje virtuální realita. Co myslíte, pokusíte se Microsoft v budoucnu naskočit do vlaku s VR? Já osobně si ale myslím, že Microsoft prokaučoval šanci. Kinect měl skvěle nastartovaný, ale s vydáním Xboxu One se více zaměřil na samotnou konzoli a zapomněl na Kinect.

Kinect vyšel v roce 2010 pro Xbox 360 a představoval revoluci v hraní, kdy jste mohli různé tituly hrát pomocí pohybu rukou a nohou. Později bylo zařízení určeno i pro Windows a s druhou verzí se dostalo i na Xbox One, kde ale chyběly zajímavé/lákavé hry.

Kinect není využíván pouze ve hrách, ale také na některých školách, případně v televizích. Využití Kinectu můžeme pozorovat i u nás, kupříkladu Počasí na stanici Nova.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama