Microsoft koupil od Epic Games sérii Gears of War
Gears of War Novinka Microsoft koupil od Epic Games sérii Gears of War

Microsoft koupil od Epic Games sérii Gears of War

Michal Burian

Michal Burian

17

Další díly už má na starost úplně jiný tvůrčí celek.

Reklama

Tak tomu se říká dámy a pánové překvapení. Microsoft na svých stránkách dnes oznámil, že od Epic Games koupil práva na sérii Gears of War. To jinými slovy znamená, že právě Microsoft bude rozhodovat o budoucnosti této akce.

Dohoda musela být podepsaná již před nějakou dobu. Na novém Gears of War totiž pracuje Black Tusk Studios z Vancouveru kam se přesunul bývalý výkonný producent Epic Games Rod Fergusson. Ten bude společně s vedoucím studia Hano Lemkem dohlížet na budoucnost Gears of War.

"Jsem velmi nadšen, že jsem se připojil k Black Tusk Studios, kde budu dohlížet na vývoj Gears of War série. Měl jsem tu čest pracovat na mnoha skvělých hrách se spoustou talentovaným týmů, ale Gears jsou mojí vážní a mají největší vliv na můj profesionální i osobní života," komentoval situaci Rod Fergusson pro Polygon.

S Epic Games by ale měl tvůrčí celek Black Tusk spolupracovat, i nadále chtějí pro Gears of War využívat Unreal Engine. Nový díl by mohl být oznámen v letošním roce, není pochyb o tom, že vyjde právě na Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama