Microsoft má mít zájem o studio Obsidian
Obsidian Novinka Microsoft má mít zájem o studio Obsidian

Microsoft má mít zájem o studio Obsidian

Michal Burian

Michal Burian

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Dohoda už je téměř uzavřena, pouze se čeká na oficiální oznámení.

Reklama

Společnost Microsoft se snaží zapracovat na svých exkluzivitách. V červnu na E3 v Los Angeles oznámila koupi studií Playground Games (série Forza Horizon), Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice), Undead Labs (State of Decay 2) a Compulsion Games (We Happy Few ). Společně s nimi založila ještě zbrusu nový tým nazvaný The Initiative, jenž vede Darrell Gallagher, měl na starost vývoj novodobé série Tomb Raider. Tím to ale nekončí. Microsoft posiluje a dle neoficiálních informací má již téměř podepsanou smlouvu na odkup nezávislé firmy Obsidian Entertainment.

V Obsidian Entertainment se specializují na vývoj RPG titulů. Zmínit můžeme Knights of the Old Republic II (2004) a Fallout: New Vegas (2010), Armored Warfare (2014), Pillars of Eternity (2015) a Pillars of Eternity II: Deadfire (2018). Poslední trojice her studio zachránila od bankrotu. To je možná důvod, proč Feargus Urquhart s dalšími spoluzakladateli souhlasil s prodejem. Alespoň to tvrdí zdroje serveru Kotaku. Ty poukazují na to, že dohoda je uzavřena na 90 procent. Poslední otázkou je, kdy dojde k oficiálnímu oznámení. Microsoft může tomuhle nadějnému a zkušenému týmu poskytnout potřebné zázemí a zdroje, které nikdy předtím neměli k dispozici.

Pokud se prodej potvrdí, nejspíš to bude znamenat konec dohody mezi Obsidian a Private Division (nové oddělení 2K Games). Ti mají spolu uzavřenou spolupráci týkající se vývoje nového RPG, které má zasáhnout PC a nespecifikované konzole. Případně Microsoft tuhle spolupráci ještě nechá, poté už ale budou Obsidian čistě na Xbox a Windows.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama