Microsoft na E3 neukáže Xbox VR
Novinka Microsoft na E3 neukáže Xbox VR

Microsoft na E3 neukáže Xbox VR

Michal Burian

Michal Burian

6

Virtuální realita pro Xbox nevyjde do konce letošního roku, není tak důvod zařízení ukazovat.

Reklama

Jednu položku si můžeme z blížící tiskové konference Microsoftu na E3 vyškrtnout. Společnost z Redmondu nemá v plánu v Los Angeles mluvit o virtuální realitě pro Xbox One nebo Project Scorpio (pracovní název nové konzole).

Důvod je jednoduchý. Microsoft se zaměřuje na virtuální realitu pro Windows 10, počítače jsou podle Microsoftu nejlepší platformou pro VR. Jde totiž o otevřený ekosystém s obrovskou základnou uživatelů. To je ideální příležitost pro vývojáře.

Technik Alex Kipman v rozhovoru pro Polygon naznačil, že by virtuální realita pro Xbox mohla přijít v příštím roce, a to dokonce v bezdrátové formě.

Při té příležitosti se hodí připomenout slova Phila Spencera. Šéf divize Xbox se v loňském roce vyjádřil, že Project Scorpio bude nejvýkonnější konzolí na trhu, která zvládne hry ve 4K, stejně tak high-end VR zařízení, které jsou určena pro PC. Tím narážel na mnohem detailnější HTC Vive a Oculus Rift, dvě platformy, které oproti PlayStation VR zvládají hry v lepší kvalitě, ale neprodávají se tak dobře. PS VR od Sony je za hranicí jednoho milionu kusů, zatímco HTC Vive měl do konce loňského roku 420 tisíc a Oculus Rift potom 243 tisíc kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama