Microsoft nebude k Xboxu One X dávat adaptér pro Kinect
Novinka Microsoft nebude k Xboxu One X dávat adaptér pro Kinect

Microsoft nebude k Xboxu One X dávat adaptér pro Kinect

Michal Burian

Michal Burian

3

Zájemci si ho budou muset zvlášť koupit. Stojí necelých tisíc korun.

Reklama

Stále více indicií směřuje k tomu, že Microsoft postavil pohybový senzor Kinect na vedlejší kolej. Na Xboxu 360 zažíval Kinect své nejlepší časy, celá rodina se bavila u hraní menších, ale zábavných titulů. Pokračovat se mělo na Xboxu One. V době vydání konzole byl v prodeji výhradně bundl s vylepšeným Kinectem ve verzi 2.0. Po roce a několika měsících si ale společnost uvědomila, že na trhu ztrácí a představila balení Xboxu One bez Kinectu. Díky tomu šla cena dolu, zatímco s Kinectem stál Xbox One přemrštěných 500 dolarů (o 100 více než PS4), bez Kinectu se cena dostala na 399 dolarů, což byla i cena PS4.

Po této změně se prodeje Kinectu ale téměř zastavily. Mohl za to hlavně nedostatek zajímavých her. Na Xboxu 360 bylo stále co hrát, ale Xbox One pro Kinect nenabídl nic extra. Situaci nepomohl ani modernější Xbox One S. U něj tvůrci na Kinect vůbec nemysleli a Microsoft adaptér pro Kinect přibalil do krabice. Tato nabídka ale končí. Za pár měsíců již v krabici s Xboxem One S adaptér nenaleznete.

U připravovaného Xboxu One X to bude stejné. Ani ten nebude podporovat Kinect a bude pro něj potřeba adaptér. Ten ale v krabici s konzolí nenalezneme. Zájemci si ho budou muset zvlášť koupit. Jeho cena je 40 dolarů (u nás necelých tisíc korun). Pokud ale máte adaptér pro Kinect z Xboxu One S, bude fungovat i na Xboxu One X.

O nezájmu o Kinect svědčí i propagace, ta je ze strany Microsoft téměř nulová. Není to ale škoda? Kdyby Microsoft investoval do vývoje her, mohl by zájem o Kinect být větší. Nebo už máme tuhle vlnu za sebou?

Xbox One X, nejvýkonnější verze konzole od Microsoftu, dorazí na trh 7. listopadu 2017.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama