Microsoft oznámil VR headsety a výkonný počítač
Novinka Microsoft oznámil VR headsety a výkonný počítač

Microsoft oznámil VR headsety a výkonný počítač

Michal Burian

Michal Burian

20

Zajímavé je, že headsety nebude vyrábět, to společnost přenechala svým partnerům.

Reklama

Společnost Microsoft včera večer uspořádala speciální akci, kde odhalila plány pro svá zařízení. Součástí této prezentace byla nová aktualizace Windowsu 10, která na začátku příštího roku obohatí operační systém o nové funkce pro kreativní uživatele. Jde zejména o kreslení ve 3D a streamování her přes Xbox Live (informovali jsme zde). Nás mnohem více zajímají headsety pro virtuální realitu.

Na brýlích pro virtuální realitu je nejvíce zajímavé, že je nepřipravuje sám Microsoft, ale jeho partneři. Těmi jsou firmy HP, Dell, Lenovo, Asus a Acer. Microsoft akorát poskytne softwarovou podporu. Tyto headsety se mají prodávat již na začátku příštího roku za přijatelnou cenu 299 dolarů (v přepočtu 7400 Kč, PS VR se prodává za 400 dolarů), a to díky skutečnosti, že k nim nebudete potřebovat samostatnou kameru nebo jiné senzory, na rozdíl od Oculus Rift, HTC Vive nebo PlayStation VR. I kvůli tomu se dá očekávat, že tyto headsety budou sloužit spíše pro programy v rámci Windowsu 10, třeba Malování využije virtuální realitu.

VR headsety najdou využití i u levnějších počítačů a notebooků. Instalace má být jednoduchá. Zatím nikdo nezmiňoval, že by tyto headsety byly kompatibilní i s konzolí Xbox One, případně s mnohem výkonnější konzolí s pracovním názvem Project Scropio. Ta se má na trhu objevit koncem roku 2017.

Další novinkou je výkonný počítač Surface Studio s nejtenčím dotykovým monitorem na světě. Pochlubí se úhlopříčkou 28" a tloušťkou pouhých 12,5 mm. Samotné rozlišení má být větší než 4K a co je nejdůležitější, prodávat se bude v několika verzích: Intela Core i5 nebo Core i7 s 8-32 GB RAM a grafickou kartou Nvidia GTX 965M 2 GB nebo Ndivia GTX 980M 4 GB. Ceny budou začínat na 2999 dolarech (přes 74 tisíc korun).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama