Microsoft představil Xbox One S. Bude mít integrovaný zdroj
Novinka Microsoft představil Xbox One S. Bude mít integrovaný zdroj

Microsoft představil Xbox One S. Bude mít integrovaný zdroj

Michal Burian

Michal Burian

49

Zmenšená a přepracovaná verze Xboxu One je skutečností a hned ve třech verzí.

Reklama

Společnost Microsoft tiskovou konferenci na E3 odstartovala oficiálním představením nové verze konzole Xbox One. Model S bude klasickou zmenšenou verzí stávajícího Xboxu One. Kromě samotného zmenšení (o 40 procent menší) se konzole dočkala přepracovanějšího designu, harddisku o velikosti 2TB, podpory 4K videí, hraní ve vysokém rozlišení (1080p), zjednodušeného gamepadu a hlavně zdroj bude integrovaný přímo uvnitř, už nebudete muset mít žádnou nevzhlednou cihlu vedle televize.

Novinkou konference je, že Xbox One S se bude prodávat hned ve třech verzích, od srpna 2016: 2TB model bude stát 399 dolarů, 1TB model 349 dolarů a 500 GB model potom 299 dolarů. Vertikální stojan se bude prodávat samostatně za 20 dolarů a vylepšený ovladač za 59 dolarů.

Původní zprávy

Už dříve se spekulovalo o ceně. Původně se mělo za to, že cena bude klasických 400 amerických dolarů. Nově to ale vypadá, že Microsoft dnes odpoledne oznámí přijatelnější cenu, konkrétně 299 dolarů. To by znamenalo v přepočtu přibližně 7 200 korun. U nás by se tak Xbox One S mohl prodávat dejme tomu za 9000 Kč.

Další únik, fanoušci Xboxu nemusí čekat do zítřejšího odpoledne na tiskovou konferenci Microsoftu (jízdní řád). Na internet předčasně unikla nová verze konzole Xbox One. Jde konkrétně o dříve avizovaný Slim model, který bude o 40 procent menší a uvnitř bude mít schovaný harddisk o velikosti 2TB - v současné době se prodávají modely s diskem 500 GB a 1TB.

Další důležitou novinkou bude podpora HDR a 4K videí a nový Xbox One gamepad (prý zjednodušený). Na obrázku níže si můžete všimnout, že menší verze Xboxu One by měla mít v přední části jeden USB port. Prodávat se bude s vertikálním stojanem.

Dřívější spekulace tvrdily, že kromě tohoto Slim modelu chystá Microsoft ještě výrazně výkonnější Xbox One, který vyjde ale až v příštím roce, zatímco tento má dorazit na pulty obchodů letos.

Tak tohle je Xbox One S

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama