Microsoft přemítá o PC
Project Spark Novinka Microsoft přemítá o PC

Microsoft přemítá o PC

Michal Burian

Michal Burian

26

Dočkáme se konečně velkých her od tohoto giganta i na PC? Podle kreativního ředitele ano, ale máme jim dát čas pět let.

Reklama

Kreativního ředitele Microsoft Studios si na rozhovor pozval server Rock, Paper, Shotgun, aby jim prozradil plány společnosti týkající se PC platformy. Zástupci Microsoftu se totiž již několikrát nechali slyšet, že chtějí podporovat PC novými hrami, zatím jsme se bohužel ničeho převratného nedočkali. Za záblesk v nepropustné tmě lze považovat akorát Project Spark s budováním vlastního světa pro Xbox One, Xbox 360 a PC.

"Milujeme PC platformu. Je to pro nás ohromný zdroj příjmů. Je pravda, že v minulých letech se vše točilo kolem Xbox divize. I když mnozí z nás milují hraní na PC, nemůžeme dělat tolik her, máme jen určité zdroje na výrobu určitého počtu her," začal vysvětlovat situaci Ken Lobb.

Následně se nechal slyšet, že potřebují pět let na dosáhnutí něčeho opravdu důležitého/zajímavého. To je ale dlouhá doba, za kterou se jistě PC razantně změní a projekty, které v současné době mohou vypadat jakkoliv nadějně, mohou být za pět let nevýrazné, zapomenuty.

"V současné době máme více podpory k příležitosti podporovat PC. Jen bych byl rád, kdybyste nám dali trochu času, bude trvat pět let, než dosáhneme něčeho opravdu důležitého."

Pokud si myslíte, že bychom se v budoucnu na PC mohli dočkat her, které byly v minulosti výhradně pro konzole Xbox, tak vás další vyjádření Lobba zklame. "Jsem přesvědčen, že tvůrčí tým by měl cílit na jednu platformu, aby mohl vytvořit co nejlepší hru. Dává smysl, aby hra byla určena výhradně na jednu platformu. Možná by nebylo od věci vytvořit nějaký spin-off jako podpůrnou hru pro vedlejší platformu," řekl a jako příklad uvedl Assassins Creed pro iPad. Jen s tím rozdílem, že PC hru by podporovala menší hříčka na Xbox Live nebo naopak.

Závěrem rozhovoru byl Lobb dotazován na hry pro PC, pochopitelně nemohl nic konkrétního prozradit. Jen řekl, že jsou oddány platformě. To lze snad chápat tak, že skutečně něco připravují. Pak ale přišla další rána pro PC hráče, kdy Lobb uvedl, že stavějí platformu, na které komunita vytváří skvělé hry. To chtějí i nadále zachovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama