Microsoft připravuje novou herní konzoli, chytrou umělou inteligenci a streamování her
Novinka Microsoft připravuje novou herní konzoli, chytrou umělou inteligenci a streamování her

Microsoft připravuje novou herní konzoli, chytrou umělou inteligenci a streamování her

Michal Burian

Michal Burian

9
Platformy Xbox Xbox One

Nástupce Xboxu One nese pracovní označení Scarlet.

Reklama

Včerejší tisková konference Xboxu byla zejména o hrách. Microsoft se nerozpakoval a zahltil nás všelijakými hrami. Mne osobně ale chyběla nějaká pořádná exkluzivita, která by vyšla v dohledné době a dala mi důvod po dlouhé době zapnout nejvýkonnější konzoli na trhu Xbox One X. Nové Halo a Gears of War jsou zkrátka daleko, možná se jich dočkáme až na další generaci konzolí. A právě o ní byla na konferenci také řeč.

Phil Spencer, šéf Xbox divize, se pochlubil, že pracují na nové herní konzoli. Nástupce Xboxu One nese pracovní označení Scarlet. Tahle nová konzole má být měřítkem pro budoucí platformy společně s celou řadou titulů. Microsoft se snaží vybudovat vlastní studia. Nedávno koupil hned pět studií - Playground Games (Forza Horizon), Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice), Undead Labs (State of Decay 2) a Compulsion Games (We Happy Few). Americká společnost tak má do budoucna týmy, které dokážou vytvořit zajímavé, singleplayerové zážitky. Navíc Microsoft otevřel nové studio pojmenované The Initiative. Nachází se v Santa Monice a vede do bývalý šéf série Tomb Raider, Darrell Gallagher.

Se Spencerem si popovídal britský Eurogamer po tiskové konferenci. Redaktor se dozvěděl, že na budoucí konzoli pracuje stejný tým, jenž nám přinesl bezkonkurenční výkon s konzolí Xbox One X. Vzniká nová architektura, jež má být benchmarkem pro herní konzole. Proč jsme se o konzoli dozvěděli s takovým předstihem? Spencer vysvětlit, že jde o vzkaz. Microsoft takto vzkázal, že je tady a nemá v úmyslu odejít z konzolového světa. O tom svědčí i koupě nových studií.

Microsoft chce vytvořit konzoli s herními zážitky, které hráči milují. Aby si zahráli skvělé hry. Spencer zdůrazňuje, že mají hráče, kteří jsou s nimi od prvního Xboxu, přes Xbox 360 až po současný Xbox One. Konzole jsou pro Microsoft důležitou součástí budoucnosti. Lze očekávat, že součástí nové konzole bude zpětná kompatibilita. Spencer si jí u Xboxu One (hry z Xbox 360 a prvního Xboxu) pochvaluje a říká, že i za několik let s příchodem nového hardwaru budou existovat dnešní velké hry.

To ale není vše. Microsoft ještě chystá chytrou umělou inteligenci do her, která se bude učit od samotných hráčů. Zároveň se společnost připravuje na budoucnost se streamováním. Je dost pravděpodobné, že jednoho dne si již nebudeme hry kupovat, ale platit si předplatné a využívat celou knihovnu her. V Microsoftu na to chtějí být připraveni a přinést technologii umožňující streamovat hry do dalších zařízení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama