Microsoft prý chystá kabelovku pro Xbox Live
Xbox 360 Novinka Microsoft prý chystá kabelovku pro Xbox Live

Microsoft prý chystá kabelovku pro Xbox Live

Michal Maliarov

Michal Maliarov

3

Informační kanál Reuters hlásí domluvy Microsoftu s několika mediálními společnostmi. Chystá totiž licencování obsahu kabelové televize pro jeho placené využití ve službě Xbox Live.

Reklama

Microsoft se k tomuto kroku ještě nevyjádřil, Reuters však nepatří mezi servery, které by si vymýšlely. Naopak to dává smysl, když vezmeme v úvahu, že se Google a Apple již snaží nabádnout podobné služby. Netflix a Hulu už pak streamovanou televizi nabízejí. A jak už asi víte, Xbox Live začal u sportovního ESPN.

Kabelová televize využívá systému duálních příjmů, což znamená, že společnosti dostávají peníze nejen z platících zákazníků, ale i reklamy. To dělá firmy kabelových televizí finančně nejzajištěnější na trhu. Microsoft má na podobné příjmy nejspíše spadeno a jsme si jisti, že nabídne hodně místa pro případné reklamy, které s největší pravděpodobností budou interaktivní.

Kabelové televize se však na Xboxu nedočkáme ještě minimálně rok, tudíž si prozatím musíme vystačit s tím, co již nabízí. Rozhodně by ale nebylo na škodu rozšířit Live službu i o kabelovku, co myslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama