Microsoft se nevykašle na Xbox 360, má před sebou ještě několik let života
Xbox 360 Novinka Microsoft se nevykašle na Xbox 360, má před sebou ještě několik let života

Microsoft se nevykašle na Xbox 360, má před sebou ještě několik let života

Michal Burian

Michal Burian

12

V červnu se na E3 navíc dočkáme velkých oznámení, které budou pro Xbox 360.

Reklama

Pokud jste se obávaly, že se Microsoft v nadcházejících měsících zaměří výhradně na next-gen konzoli Xbox One a aktuální generace v podání Xboxu 360 zůstane ležet hladem, tak vás mohu uklidnit. Microsoft totiž s Xboxem 360 počítá i v budoucnu a bude ho nadále podporovat hrami, i když je více než jasné, že uvedení Xboxu One na trh budou doprovázet lákavé exkluzivity - zatím byla představena Forza Motorsport 5 a Quantum Break.

Phil Spencer z Microsoft Game Studios pro GameSpot řekl, že společnost bude Xbox 360 podporovat ještě řadu let a dokonce se na blížícím veletrhu E3 (10. června) dočkáme obrovských oznámení právě pro X360.

"Myslím, že Xbox 360 bude po mnoho let ještě velmi živý. Ve skutečnosti máme pro E3 připraveny obrovská oznámení, ale nemohu o nich teď mluvit. Xbox 360 má před sebou ještě spoustu let života," nechal se slyšet Spencer.

Zároveň Spencer zdůraznil, že hráči milují Xbox 360 a opřel se o čísla samotné konzole, která má k dnešnímu dni na kontě přes 77 milionů prodaných kusů, přičemž více než 46 milionů těchto uživatelů je stále připojeno na Xbox Live.

Ono to dává smysl, proč by se Microsoft měl vykašlat na Xbox 360, který stále generuje příjmy a riskovat možné finanční problémy při nástupu nové generace.

Připomeňme, že i Sony se nedávno vyjádřila, že hodlá i v budoucnu podporovat PlayStation 3 novými a zajímavými hrami, i když už se nejspíš nedočkáme exkluzivních titulů na PS3 a Xbox 360. Ty dostanou přednost na PlayStationu 4 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama