Microsoft upřesňuje údajné narušení bezpečnosti Xbox Live
Novinka Microsoft upřesňuje údajné narušení bezpečnosti Xbox Live

Microsoft upřesňuje údajné narušení bezpečnosti Xbox Live

Michal Burian

Michal Burian

5

Podle zahraničních médií mělo dojít k narušení bezpečnosti Xbox Live. Jak to ve skutečnosti je?

Reklama

Společnost Microsoft upřesnila zprávu, která se v průběhu dnešního dne začala šířit zahraničními médii. Podle té mělo údajně dojít k narušení bezpečnosti komunitní služby Xbox Live.

Tato informace je založena na mylném výkladu takzvaného "phishingového útoku", který se v tomto případě zaměřil na uživatele komunitní služby Xbox Live.

"Na falešné webové stránce nabízeli hackeři údajnou možnost získat zdarma Microsoft Points, za které si uživatelé mohou kupovat hry a další zábavu. Právě na této stránce pak poškození uživatelé sami hackerům poskytli detaily o svém účtu včetně přístupových hesel. Tato situace nás jako společnost velice mrzí, nicméně se nejedná o jakékoli selhání zabezpečení služby Xbox Live, kterou Microsoft provozuje."

"Vyzýváme všechny uživatele Xbox Live v České republice, aby byli obezřetní a nevěřili falešným nabídkám, které jim slibují běžné placené služby zdarma. V případě obav o bezpečnost svého účtu mohou kontaktovat technickou podporu společnosti Microsoft, která případné stížnosti a problémy se zneužitím účtů řeší."

Pro prevenci a minimalizaci bezpečnostních rizik poskytuje společnost na stránce http://www.xbox.com/security uživatelům rady a tipy, jak podobným případům předejít.

A co, že se vlastně mělo stát? "Z účtů tisícovek uživatelů herní konzole Xbox společnosti Microsoft ve 35 zemích zcizili dosud neznámí hackeři miliony liber. Informoval o tom dnes na svých webových stránkách britský list The Telegraph. Neupřesnil, zda byli postiženi i někteří klienti z Česka," informoval dnes dopoledne server Finanční noviny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama