Novinka Microsoft vydá na konkurenční platformy 4 hry, strategii ale nemění

Microsoft vydá na konkurenční platformy 4 hry, strategii ale nemění

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Letos dorazí nová konzole a ovladač.

Reklama

Čtvrteční večer znamenal čas na odhalení budoucnosti Xboxu ve speciální epizodě oficiálního Xbox podcastu (informace najdete také na blogu Xbox Wire) se CEO Microsoft Gaming Philem Spencerem, prezidentkou Xboxu Sarou Bond a šéfem Xbox Game Studios Mattem Bootym. Přibližně dvacetiminutový podcast ale nepřinesl úplně velká překvapení a všichni účastníci především uklidňovali fanoušky, strategie se zásadně nemění.

Jednou z hlavních informací je fakt, že na konkurenční konzole zamíří čtyři tituly. K portům měla vést především skutečnost, že se loni zastavil růst a Xbox potřebuje hledat nové hráče. Phil Spencer tituly nechtěl konkrétně jmenovat, ale zmínil, že dvě z nich jsou live-service a další dvě klasické singleplayer. Zároveň řekl, že až budou porty oznámeny, bude to dávat smysl. Podle redaktora magazínu The Verge Toma Warrena má jít o tituly Hi-Fi Rush, Pentiment, Grounded a Sea of Thieves.

Tyto čtyři hry jsou ale podle Spencera skutečně jediné, které jsou v plánu, a hráči na jiných platformách to nemají brát jako signál, že jich bude víc. Starfield ani Indiana Jones nejsou mezi těmito čtyřmi hrami a na další platformy nezamíří, to potvrdil přímo Spencer. Rovněž bylo zopakováno, že Xbox s exkluzivitami rozhodně nekončí a stále budou všechny 1st party hry vycházet na day one v Game Passu, jak bylo dosud zvykem. Nově tam přibudou hry od Activisionu a Blizzardu, počínaje Diablem IV 28. března. Game Pass i nadále zůstane pouze na Xboxu a PC.

Ani hardware nikam nezmizí, právě naopak. Podle Sary Bond je hardware tým větší než kdy dřív. Už na konci letošního roku se navíc máme dočkat nové konzole (refresh či handheld?) a nového ovladače. Zároveň se pracuje na nové generaci konzole Xbox, která má podle Bond přinést "největší generační skok v historii".

V zásadě lze tedy říct, že se pro hráče na Xboxu příliš nemění a mimo vybrané tituly Microsoft nemá v plánu přejít na vydávání pro PlayStation či Switch. Společnost se zavázala k pokračující podpoře Game Passu i hardwaru, ale také prezervaci her, o které se mluvilo na konci. Studia Microsoftu zároveň připravují řadu nových her a v podcastu jsme se dozvěděli, že i letos dojde na již tradiční červnovou showcase, kde se ukážou nové trailery a gameplay záběry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama