Microsoft vysvětlil proč Forza 5 nevyjde na PC
Forza Motorsport 5 Novinka Microsoft vysvětlil proč Forza 5 nevyjde na PC

Microsoft vysvětlil proč Forza 5 nevyjde na PC

Michal Burian

Michal Burian

21

Phil Spencer na Twitteru vysvětlil co brání tomu, aby oblíbené závody od Turn 10 vyšly na PC.

Reklama

Zástupci Microsoftu se již mnohokrát nechali slyšet, že chtějí vydávat hry i pro počítače s operačním systémem Windows. Phil Spencer, zodpovědný za chod studií Microsoft, se v listopadu vyjádřil, že pro PC chystají hned několik projektů. Možná právě to vedlo jednoho fanouška, aby se na Twitteru zeptal, zda je nějaká šance, že by Forza vyšla v dohledné době na PC, když Xbox One vlastně využívá Windows 8.

Spencer mu kupodivu během několika hodin odpověděl, bohužel ho nepotěšil. Vysvětlil mu totiž, že Forza 5 na Xbox One neběží na té straně systému Windowsu jako na PC, takže jakákoliv Forza pro Windows by musela být buď kompletně přepsaná, nebo by se jednalo o port z konzolové verze.

Chmarr Walcott ‏však namítl, že měl možnost vyzkoušet debugovou verzi konzole a podle něho běží na Windowsu, což znamená, že by nebylo potřeba přepisovat celý kód hry. Na to mu Spencer odvětil, že Forza Motorsport 5 běží na dedikovaném OS, který je vyhrazen pro Xbox One.

Walcott má možná pravdu, Microsoft si chce pochopitelně sérii Forza držet exkluzivně pro konzole Xbox. Za ty roky se tato značka stala po celém světě velmi známou a dokáže přesvědčit spoustu hráčů, aby si právě kvůli této hře koupi konzoli Xbox. Takže na PC můžeme na Forzu prozatím zapomenout. Naštěstí na této platformě máme také zajímavé závody hry jako je například Project C.A.R.S. nebo Assetto Corsa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama