Microsoft: Záleží na Remedy, zda chtějí dalšího Alana Wakea
Alan Wake 2 Novinka Microsoft: Záleží na Remedy, zda chtějí dalšího Alana Wakea

Microsoft: Záleží na Remedy, zda chtějí dalšího Alana Wakea

Michal Burian

Michal Burian

19

Začarovaný kruh?

Reklama

Temné a nebezpečné dobrodružství spisovatele Alana Wakea by mohlo v budoucnu pokračovat. Tím se netají ani sami vývojáři ze studia Remedy, kteří v roce 2015 ukázali prototyp Alana Wakea 2 vedení Microsoftu, to ale hledalo do svého portfolia něco jiného, odlišného.

Píše se rok 2016 a situace se změnila. Šéf Xbox divize Phil Spencer se nechal slyšet, že musejí chtít sami vývojáři. Na nich prý záleží, zda bude další Alan Wake. Microsoft je tak zdá se otevřen myšlence, že by zaplatil a vydal nového Alana Wakea. Vypadá to ale, že teď nemají zájem lidé v Remedy. Je to však právě studio Remedy, které vlastní práva na značku Alan Wake. Ne Microsoft, který pro změnu vlastní filmovou akci Quantum Break. Finští tvůrci tedy mohou se značkou nakládat podle svého bez, i bez ohledu na Microsoft, což je ve shodě se slovy Spencera.

Jde o začarovaný kruh. Sam Lake, šéf Remedy, již dříve potvrdil, že si jednoho dne další díl zahrajeme. Mezitím - letos v dubnu - dokončili Quantum Break, která se pořádné popularity a uznání dočkala až s nedávným vydáním Steam verze, a nabrali lidi na další projekt, který prý nemá nic společného s Alanem, ale známe to. Nedávno bylo také řečeno, že zatímco v Remedy pracují na tom novém projektu a na singleplayeru ke korejské free-to-play střílečce Crossfire 2, hledají způsob, jak vyprávět nové příběhy Alana Wakea prostřednictvím jiných médií, než jsou videohry.

Před rokem byla situace odlišná, to Sam Lake sliboval, že se nevzdali snu jménem Alan Wake 2. Toho se nevzdali ani fanoušci, kteří věří, že nové dobrodružství spisovatele je skutečně ve vývoji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama