Ministr obrany VB je proti Medal of Honor
Medal of Honor Novinka Ministr obrany VB je proti Medal of Honor

Ministr obrany VB je proti Medal of Honor

Roman Bičan

Roman Bičan

32

Ministr obrany Velké Británie, Liam Fox, veřejně prohlásil, že FPS titul Medal of Honor by měl být zakázán. Vadí mu možnost hrát za talibanského vojáka.

Reklama

Politik a zároveň ministr obrany ve Velké Británii, Liam Fox, žádá, aby byla zrušena hra Medal of Honor. Hlavní důvod je prostý – nelíbí se mu, že v multiplayeru může člověk hrající za Talibance střílet vojáky NATO.

"Díky Talibanu ztratily děti otce a ženy své manžele. Jsem naštván a znechucen. Je těžké uvěřit, že by chtělo tolik občanů naší země tento produkt, který pohoršuje naše armádní síly, koupit. Chtěl bych tímto požádat všechny maloobchodníky, aby podpořili naše vojáky a tuto hru v žádném případě neprodávali," říká otevřeně Liam Fox a doufá, že jeho slova vyslyší co nejvíce prodejců her po celé Velké Británii.

Vydavatelská společnost Electronic Arts se rozhodla reagovat: "Nové Medal of Honor odráží naprostou skutečnost. Každý konflikt má přece dvě strany. Dáváme hráčům možnost zahrát si za obě. Když jsme byli malí, hráli jsme si na policajty a zloděje a někdo prostě musel být lupič. Stejně tak v Medal of Honor někdo musí být Talibanec."

Žádné změny, které by hru zbavily možnosti hrát za talibanské vojáky, nejsou v plánu. Medal of Honor vyjde na PC, PlayStation 3 a Xbox 360 již 12. října 2010 (V ČR a SK o tři dny později).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama