Mistrovství Evropy tahačů míří na počítače a konzole
Novinka Mistrovství Evropy tahačů míří na počítače a konzole

Mistrovství Evropy tahačů míří na počítače a konzole

Michal Burian

Michal Burian

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Včetně 45kilometrového sprintu, kde se musíte starat o chlazení brzd ze zásobníku o objemu 200 litrů.

Reklama

Vydavatelská společnost Bigben rozšířila počet svých licencí o další významnou. Po vydání závodních her WRC, TT Isle of Man a V-Rally se hráči mohou těšit na Truck Racing Championship, tedy oficiální hru ETRC - Mistrovství Evropy tahačů. Hra vyjde v červenci letošního roku na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Truck Racing Championship má přinést nový zážitek fanouškům závodních her, stejně tak fanouškům simulátorů tahačů. V závodech budete krotit pětitunové monstrum, které se řídí úplně jinak než závodní auto nebo motocykl. „Je to bezprecedentní výzva, která vyžaduje zkušenosti se závodními hrami,“ tvrdí Bigben v tiskové zprávě a uvádí KT Engine, který pohání i výše zmíněné hry. Připraveny budou i speciální 45kilometrové sprinty pro 12 kamionů (každý má 1200 koní a 4,000lbft), kde bude záležet na chlazení brzd ze zásobníku o objemu 200 litrů. „Je důležité správně rozvrhnout chlazení brzd, aby nedošlo k jejich přehřátí,“ upozorňují tvůrci.

„Jsme potěšeni kvalitou a důrazem na detail ve hře Truck Racing Championship, kterou připravuje renomovaná společnost Bigben. Jsme si jisti, že potěšíme tisíce fanoušků ETRC,“ řekl Georg Fuchs, ředitel ETRA. Já za hráče zase doufám, že nepůjde pouze o průměrný titul, jak bývá u Bigbenu zvykem.

Šampionát Mistrovství Evropy tahačů se v posledních letech rychle rozrůstá a každým rokem přitahuje větší a větší množství fanoušků. Závody se odehrávají na největších evropských okruzích, včetně Le Mans, Nürbürgring, Misano a Hungaroring. Závodní kamiony jsou schopné z nuly na sto kilometrů zrychlit za pouhých pět sekund a dokážou jet rychlostí 160 kilometrů v hodině. Jak si jistě dokážete představit, zpomalit takový kolos není jen tak. Jsem zvědav, jak to bude zpracované ve hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama