Mix zvuku pro PC verzi Returnal probíhá ve slavném nahrávacím studiu Abbey Road
Returnal Novinka Mix zvuku pro PC verzi Returnal probíhá ve slavném nahrávacím studiu Abbey Road

Mix zvuku pro PC verzi Returnal probíhá ve slavném nahrávacím studiu Abbey Road

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vývojáři přikládají zvuku velkou důležitost.

Reklama

Roguelike akce Returnal od Sony a finského studia Housemarque před nedávnem odtajnila přesné datum vydání připravované verze pro PC, které bylo stanoveno na 15. února. Mezi hlavní přednosti verze pro počítače by se měla zařadit podpora ray tracingu a technologií Nvidia DLSS, Nvidia NIS nebo AMD FSR. Propracovaný vizuál by ale měl jít ruku v ruce s důrazem na zvukovou stránku.

Že vývojáři opravdu věnují hudbě a zvukům značnou pozornost nově na svém osobním Twitteru poodhalil sound designer hry Loic Couthier, který aktuálně pracuje na finálním mixu zvukových stop pro zmíněnou PC verzi Returnalu.

V níže přiloženém tweetu Couthier prozrazuje, že pro svou práci využil služeb a vybavení slavného nahrávacího studia Abbey Road, kde své desky v minulosti nahrálo nespočet slavných kapel. Couthier se domnívá, že Returnal by mohlo být první videohrou, která pro dokončení své zvukové stránky využila právě toto známé nahrávací studio.

Před časem jsme se dozvěděli, že se PC verze hry pochlubí podporou 3D zvuku, který budou zprostředkovaný pomocí technologií Dolby Atmos, Auro 3D a Resonance Audio. Bližší informace o hře Returnal můžete načerpat v naší recenzi PS5 verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama