Množství obrazových materiálů ze zrušené Star Wars hry s Darthem Maulem
Novinka Množství obrazových materiálů ze zrušené Star Wars hry s Darthem Maulem

Množství obrazových materiálů ze zrušené Star Wars hry s Darthem Maulem

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Hra s názvem Star Wars: Maul se měla odehrávat v období po šesté filmové epizodě s podtitulem Návrat Jediho.

Reklama

Na Zingu jste se mohli několikrát dočíst o zrušené Star Wars hře, která se zaměřovala na Dartha Maula. Titul s názvem Star Wars: Maul byl ve vývoji v letech 2010 a 2011, přičemž se o něj staral tým z Red Fly Studios. Po roce vývoje však společnost Disney koupila LucasFilm a s ním odkoupila (a následně zrušila) i LucasArts. Tento zákrok a jednání LucasArts, které mělo za následek zrušení většího množství projektů dávno před zásahem Disneye, se postaraly o definitivní zastavení vývoje.

Před nějakou dobou se Dan Borth z Red Fly Studios pokusil s pomocí EA, které drží exkluzivní práva na vydávání AAA her ze světa Star Wars, projekt oživit. Dodnes nebylo oznámeno, jak tenhle pokus dopadl, ale myslím, že to je dostatečný důvod předpokládat, že snaha o oživení skončila nezdarem.

Možná právě proto se Thomas A. Szakolczay, který v Red Fly Studios pracoval, podělil o velké množství obrazových materiálů. Nejen že si díky různým konceptům a návrhům můžeme udělat obrázek o tom, jak hra mohla vypadat, ale navíc se z toho dá do určité míry vyčíst i to, o čem vlastně měla být.

Dosud se mělo za to, že Star Wars: Maul měl vyprávět Maulův příběh od dětství až po události první filmové epizody s podtitulem Skrytá hrozba. Szakolczay však tvrdí, že ve skutečnosti příběh sledoval Maula v době po Návratu Jediho, tedy desítky let po Skryté hrozbě. To potvrzují zejména koncepty, na nichž je vidět Maul s robotickýma nohama.

Ve hře jsme se měli podívat mimo jiné na planetu Coruscant a v příběhu figurovalo větší množství Sithů, a to včetně sithského císaře. Dá se očekávat, že měl převzít vládu nad silami Impéria. Další návrhy totiž ukazují novou zbroj Stormtrooperů či bezejmenného imperiálního důstojníka.

Koncepty dále zahrnují ukázku hlavního menu, několik typů lovců odměn či rytířku Jedi. Zaujme také návrh scény, v níž po boku Maula stojí levitující droid, kterého Maul používal už ve Skryté hrozbě, a Darth Talon. Ta měla hrát v příběhu hry významnou úlohu, přičemž její útoky během boje měly záviset na povelech hráče, zatímco droid mohl skenovat nepřátele.

Jak se zdá, v Red Fly Studios hodlali využít různé prvky Star Wars univerza po svém, a to bez ohledu na tehdejší kánon ságy. Některé motivy a události by pravděpodobně byly v rozporu s mnoha příběhy, které byly ještě před rokem 2014 považovány za kanonické (více o tomto tématu se dozvíte v nedávném speciálu). Je však možné, že byl děj téhle hry od začátku zamýšlen jako nekanonická záležitost, odehrávající se na vlastní časové ose.

Maul má však v aktuálním kánonu Star Wars ságy stále své místo, i když ne díky hrám. Jeho život po událostech Skryté hrozby vypráví animované seriály The Clone Wars a Rebels (Povstalci) a Maulova dobrodružství před první epizodou pro změnu odvypráví chystaná série komiksů s prostým názvem Star Wars: Darth Maul.

Závěrem jedna zajímavost. Největším náznakem toho, že by byl příběh hry i na poměry starého kánonu pěkný guláš, je nepochybně účast Darth Talon, která měla žít více než sto let po událostech Nové naděje. Za její účast v příběhu podle všeho mohl sám George Lucas. Při jedné poradě se prý beze slova zvednul ze židle, postavil proti sobě figurky Maula a Talon na stole jednoho z vývojářů (které spolu dosud nesouvisely) a prohlásil, že jsou přátelé. Tuto historku kdysi vyprávěl Dan Borth na Redditu a nejspíš jde o jeden z důvodů, proč se v minulosti objevovaly názory, že Lucasovy ztřeštěné, skoro až dětinské nápady znamenaly velkou hrozbu pro smysluplnost řady zrušených i dokončených Star Wars her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama