Modder pracuje na pohledu z první osoby v Zaklínači 3
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Modder pracuje na pohledu z první osoby v Zaklínači 3

Modder pracuje na pohledu z první osoby v Zaklínači 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

28

Vydání modu je však závislé na překonání několika problémů.

Reklama

Zaklínač 3 se těší nemalému zájmu modderů a i když jsou jeho možnosti moddingu poměrně omezené, což souvisí především s omezenými modovacími nástroji, přesto někteří nadaní fanoušci dokážou vytvořit pozoruhodné věci. Jednou z nich je i pohled z první osoby.

Na něm pracuje modder, který na oficiálním fóru Zaklínače vystupuje pod přezdívkou skacikpl a který rovnou poskytl několik obrazových materiálů. Ty slibují zajímavý mod, který by mohl potěšit každého, kdo chce na svět Zaklínače 3 pohlížet z trochu jiné perspektivy.

Vše má ale jeden velký háček. Autor se potýká s určitými problémy a překážkami a pokud je nevyřeší, k vydání modu nejspíš nedojde. Už si poradil s přichycením kamery na hlavu Geraltovy postavy, s ovládáním za pomoci myši (které je ale stále zabugované), řádným pohybem (ani ten se zatím neobejde bez chyb) a zrekudováním houpání hlavy a tedy i kamery. Při pohledu na videa níže je jasné, že tenhle krok byl vážně potřeba, bez něj by asi využití modu vyžadovalo paralen nebo blicí pytlík.

Zatím se nedaří vyřešit problémy s mizejícími objekty příliš blízko kameře a vlivem technologie Hairworks, který není vůbec vidět. Nezbývá tedy než doufat, že se autorovi podaří vše vyladit.

Mimochodem, o přidání pohledu z první osoby se zmiňoval i údajný únik informací o druhém datadisku pro Zaklínače 3, O víně a krvi. S čím dál větším časovým odstupem se ale pravdivost těch informací jeví jako čím dál méně pravděpodobná. Na jakékoliv oficiální informace stále čekáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama