Modifikace Farewell of the White Wolf pro Zaklínače 2 vyjde s českými titulky
Novinka Modifikace Farewell of the White Wolf pro Zaklínače 2 vyjde s českými titulky

Modifikace Farewell of the White Wolf pro Zaklínače 2 vyjde s českými titulky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4
Platformy Windows PC

Na překladu pracuje Filip Ženíšek, který má na kontě mimo jiné lokalizaci Zaklínače 3.

Reklama

Kdykoliv jsem v minulosti psal o rozsáhlém modu Farewell of the White Wolf pro PC verzi Zaklínače 2, používal jsem slovo ambiciózní. Teď se ale tenhle projekt stává mnohem ambicióznějším. Aspoň pro našince. Modifikace, která má díky svatbě Geralta a Yennefer na Kaer Morhen nabídnout definitivní uzavření Geraltova příběhu, totiž vyjde s českými titulky pod názvem Zaklínač: Bílý vlk odchází.

Na překladu pracuje Filip Ženíšek, lokalizační manažer Comgadu, který se podílel na lokalizaci pro značné množství titulů. V rámci série Zaklínač se pak postaral o vedení či samotnou tvorbu překladu Zaklínače 2, Zaklínače 3, Srdcí z kamene, O víně a krvi či artbooku Gwent: Výtvarné umění zaklínačské karetní hry. Sám Filip Ženíšek, jenž před několika dny naznačil vznik lokalizace zveřejněním českého loga modu na Twitteru, přitom uvádí, že lokalizace zahrne i jedno zcela nové nářečí.

Nutno podotknout, že navzdory implementaci českých titulků od profesionálního překladatele herního Zaklínače není Bílý vlk odchází oficiální projekt. Vývojáři z CD Projektu RED sice na snahu autorů občas upozorní, ale přesto jde o čistě komunitní modifikaci, jež zniká v sadě nástrojů RedKit. Ten nabízí mnohonásobně lepší možnosti moddingu než chudokrevný ModKit pro Zaklínače 3. I tak se samozřejmě jedná o úctyhodnou práci a díky přítomnosti lokalizace bude hraní nepochybně zajímavější. Dá se navíc očekávat, že díky ní si mod vyzkouší i ti, kteří by o něj jinak příliš nezavadili.

Zaklínač: Bílý vlk odchází vyjde ještě do konce letošního roku. Jako titulní obrázek této novinky byl mimochodem použit relativně čerstvý screenshot, který ukazuje všechny účastníky svatby. Schválně, koho všeho poznáte, aniž byste si na Facebooku tvůrců vyhledali alternativní obrázek se jmenovkami. Někteří svatebčané mohou být docela oříšek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama