Mody pro PC verzi Falloutu 4 bude možné převést na Xbox One
Fallout 4 Novinka Mody pro PC verzi Falloutu 4 bude možné převést na Xbox One

Mody pro PC verzi Falloutu 4 bude možné převést na Xbox One

Martin Cvrček

Martin Cvrček

15

Na konferenci Microsoftu se navíc objevily nové gameplay záběry a každá kopie hry pro Xbox One bude obsahovat Fallout 3 jako bonus. <strong>Podpora PS4 není vyloučená.</strong>

Reklama

Update: Bethesda Games Studios oznámenila, že možnost převést mody PC verze Falloutu 4 na Xbox One bude k dispozici na začátku příštího roku (samotná hra vyjde 10. listopadu 2015).

Dobrá zpráva pro příznivce PlayStationu je, že podpora PS4 není vyloučená. tvůrci doufají, že budou moci zprovoznit transfer modů z PC verze i na PlayStationu 4.

Původní zpráva (15. 6. 2015): Todd Howard z Bethesdy oznámil v průběhu konference Microsoftu velmi netradiční funkci spojenou s Falloutem 4. Mody, které hráči vytvoří pro PC verzi hry, bude možné zcela zdarma převést do verze pro Xbox One.

O možnosti transferu zatím nevíme bližší detaily, dá se ale očekávat, že vše bude v rukou tvůrců modů. Jenom těžko si lze představit scénář, v němž by Bethesda tvůrce modů nutila k tomu, aby výtvory vždy převáděli na Xbox One, nebo v němž by byl transfer automatický.

Určitě jde ale o zajímavý a vstřícný krok pro oba tábory. PC hráči mají nejen jistotu, že Fallout 4 bude modding podporovat, ale také naději, že se mu snad tentokrát dostane ještě více pozornosti než v případě Falloutu 3. A majitelé Xboxu se mohou těšit na další bezplatný obsah.

Především série The Elder Scrolls dokázala, že mody jsou mnohdy kvalitnější než placená DLC a já nepochybuji o tom, že totéž ukáže i Fallout 4. Zlí jazykové dokonce tvrdí, že bez modů jsou hry od Bethesdy téměř nehratelné, ale to už nechám na vašem posouzení.

Aby toho nebylo málo, máme tu nové gameplay záběry.

A ještě jedna věc. Na konferenci Microsoftu bylo formou krátkého titulku oznámeno, že každá kopie Falloutu 4 pro Xbox One zahrne jako bonus i plnou verzi Falloutu 3, a to zdarma. S ohledem na nově oznámenou zpětnou kompatibilitou titulů pro Xbox 360 to zřejmě nebude problém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama