MSI představilo nový handheld Claw 8 AI+
Novinka MSI představilo nový handheld Claw 8 AI+

MSI představilo nový handheld Claw 8 AI+

Jan Urbančík

Jan Urbančík

14
Platformy Windows PC

Pohání ho Intel Lunar Lake a nabídne vyšší výdrž.

Reklama

Jen pár měsíců po vydání handheldu MSI Claw, který jako jediný oproti konkurenci používá čip od Intelu, společnost na Computexu představila nový model.

Ten nese poměrně bizarní název Claw 8 AI+, přičemž číslo 8 označuje velikost displeje, který má nově 8 palců místo 7. Jinak se ale na displeji nic neměnilo, stále jde o IPS panel s rozlišením 1080p, 120 Hz a podporou VRR. Změnou je každopádně větší baterie, z 53 watthodin stoupne kapacita na 80, stejně jako u nového ROG Ally X.

Největší novinkou je každopádně procesor postavený na architektuře Lunar Lake, která byla představena v úterý. Intel si od ní slibuje dosud nejefektivnější x86 procesory, které se hodí nejenom pro ultratenké notebooky, ale právě také handheldy. Ve zkratce připomenu, že kromě solidního 14% nárůstu IPC u velkých jader Lion Cove máme očekávat malá jádra Skymont na úrovni P-jader Raptor Cove z aktuálních desktopových procesorů.

Kromě toho pak Lunar Lake nabídne iGPU postavené na architektuře Xe2 (která bude na desktopu coby Battlemage), jež má nabídnout zhruba o 50 % vyšší výkon oproti první generaci, kterou měl Meteor Lake, a tím pádem i MSI Claw.

Celkově zní nový Claw jako poměrně působivé zařízení, což se zřejmě promítne také na vyšší ceně. Datum vydání zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama