Na letošních The Game Awards se ukáže víc než 40 her
Novinka Na letošních The Game Awards se ukáže víc než 40 her

Na letošních The Game Awards se ukáže víc než 40 her

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Očekávat máme i skutečné next-gen tituly.

Reklama

Rok 2021 se pomalu chýlí ke konci, ale na začátku prosince nás čeká ještě jedna velká, tradiční herní akce. Jde samozřejmě o The Game Awards, které jsou pořádány novinářem a moderátorem Geoffem Keighleyem už od roku 2014. V posledních letech nabíralo toto předávání herních cen čím dál tím větší sledovanost, a to především z toho důvodu, že se z The Game Awards stala v podstatě druhá E3. Sám Keighley v rozhovoru pro Epic Games Store přiznává, že herní oznámení už tvoří polovinu celé show.

Ale rozpovídal se samozřejmě o spoustě dalších věcech. Zmínil například, že letos uvidíme něco mezi 40 a 50 tituly, přičemž počet oznámení nových her bude v dvouciferných číslech. Půjde o dosud největší lineup, který se má soustředit na hry pro rok 2022 a 2023, těšit se také máme na "skutečné next-gen tituly". Velkou roli v tom podle hlavního pořadatele sehrála pandemie:

"Myslím si, že kvůli pandemii je spousta vývojářů pozadu, věci se odkládají. Takže si myslím, že jsme profitovali z toho, že jsme velká akce, o které lidé ví, a nenutí je fyzicky na ni přiletět," říká Keighley. "Je to rozhodně rušný rok, co se týče počtu her, které se začínají vyvíjet. Jsme nadšení, že prakticky každý vývojář a vydavatel chce na show ukázat nějaký obsah."

Na akci nás ale nečekají jenom hry, těšit se máme také na oznámení, které se týkají obsahu s hrami úzce spojeného. Půjde tak nejspíš o nějaké filmové či seriálové adaptace videoher. A právě adaptace by se mohly dočkat své vlastní kategorie na The Game Awards, přijít by podle Keighleyho mohla už příští rok.

Co se týče počtu diváků, ten se od roku 2017 prakticky vždy zdvojnásoboval. Geoff si ale nemyslí, že to je letos ještě možné:

"Víte, možná, když překonáme 100 milionů, tak by to bylo něco, ale, no, zkrátka nebudeme ta čísla zdvojnásobovat každý rok. Není to udržitelné, ale upřímně, na číslech nám tolik nezáleží. Zkrátka děláme tu co možná nejlepší show."

Na letošních The Game Awards se ukáže víc než 40 her

Na závěr ještě Keighley prozradil, že ho zajímá tzv. "metaverse" a přemýšlí o dalších možnostech, kde by se celá akce dala sledovat. Jednu věc nicméně k potěšení mnoha diváků vyvrátil:

"Ne, nebudeme dělat žádné NFT věci."

The Games Awards 2021 jsou naplánovány na 10. prosince 2:00 ráno našeho času. Letos půjde opět o klasickou akci, která se bude konat v budově Microsoft Theater v Los Angeles.

Pokud vás zajímají letošní nominace, dozvědět bychom se je měli dozvědět už brzy. Uzávěrka je stanovena na 19. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama