Na novém Metru se podílí autor knižní předlohy Dmitry Glukhovsky
Novinka Na novém Metru se podílí autor knižní předlohy Dmitry Glukhovsky

Na novém Metru se podílí autor knižní předlohy Dmitry Glukhovsky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Soudě dle krátkého vyjádření na sociálních sítích již pracuje na příběhu.

Reklama

Díky poslednímu setkání vedení společnosti THQ Nordic s investory jsme se během včerejšího dne mimo jiné dozvěděli, že ve studiu 4A Games pracují na dalším díle série Metro. Vývoj podle všeho není v kdovíjak pokročilé fázi, nejnovější Metro Exodus koneckonců vyšlo letos v únoru a část studia se ještě musí věnovat dvojici DLC, takže jsme se nedozvěděli žádné další podrobnosti. Alespoň jednoho pozitivního střípku informace jsme se však v hodinách následujících po formálním oznámení přesto dočkali. Ať už bude nové herní Metro jakékoliv, opět má v jeho vzniku prsty Dmitry Glukhovsky.

Glukhovsky se dá považovat za otce celé série Metro, koneckonců napsal původní Metro 2033, jehož adaptací odstartovala herní série od 4A Games, a také Metro 2034 a Metro 2035. Na rozdíl od některých jiných autorů knižních sérií, které se dočkaly herního zpracování, měl navíc k titulům od 4A Games vždy velmi blízko a v případě Exodu se mimo jiné podílel na příběhu a dokonce na marketingu. Asi by nás tedy neměl překvapit fakt, že sám Dmitry Glukhovsky na Instagramu oznámil nejen skutečnost, že herní Metro bude pokračovat, ale že také pracuje na příběhu.

Zatím nemáme tušení, o čem může příběh nového Metra být, takže můžeme jen a pouze spekulovat. Fanoušci série doufající v účast jejího stvořitele mohou být každopádně klidní, zatímco příznivci celé autorovy tvorby mají nyní alespoň určitou představu o tom, co Dmitry Glukhovsky nabídne do budoucna. Jeho nejnovější kniha nazvaná Text u nás vyšla minulý rok a od té doby není Glukhovsky v otázce, co napíše příště, kdovíjak sdílný. V minulosti však prohlásil, že další knižní Metro neplánuje, takže s možností vydání knihy, která by byla propojená s připravovanou hrou od 4A Games, raději nepočítejte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama