Na PlayStation 4 si počkáme, letos u nás podle seznamu nebude
Novinka Na PlayStation 4 si počkáme, letos u nás podle seznamu nebude

Na PlayStation 4 si počkáme, letos u nás podle seznamu nebude

Michal Burian

Michal Burian

81

Přednost před Českou republikou dostala Guatemala, Panama nebo Peru.

Reklama

Včera večer společnost Sony závěrem své Gamescom konference oznámila, že next-gen konzole PlayStation 4 vyjde v Severní Americe 15. listopadu letošního roku a 29. listopadu bude následovat Evropa. To je ještě hezké, avšak mělo to jeden důležitý dodatek, v letošním roce bude konzole dostupná ve 32 zemí světa, zbytek si bude muset několik měsíců počkat. Netrvalo dlouho a Sony zveřejnila seznam zemí, kde PS4 vyjde ve výše stanoveném termínu.

Pro nás to ale není vůbec dobré, Česká republika v seznamu vůbec nefiguruje a co je ještě zajímavější, přednost před námi dostala Guatemala, Panama a Peru. To je opravdu zvláštní, kdo by to byl čekal. Pochopitelně na prvních místech jsou velké trhy jako celá Severní Amerika, Latinská Amerika, severní, jižní a západní Evropa.

Nezbývá než si počkat na tiskovou zprávu české Sony, která snad dorazí v následujících hodinách. Avšak nevidím to nijak růžově. Fanoušci PlayStationu si však budou moci zajet nebo objednat konzoli ze zahraničí, Xbox One ani PlayStation 4 nebude mít regionální zámek. Je tak jedno, kde koupíte samotnou konzoli a následně hry.

PS4 bude 29. listopadu k dostání mj. v Austrálii, Rakousku, Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Německu, Itálii, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Portugalsku, Rusku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku nebo v Británii.

Závěrem nutno dodat, že stejná situace je i u Xbox One. Ten u nás vyjde na začátku příštího roku, zatímco jinde po světě a Evropě v listopadu (zatím přesné datum Microsoft neoznámil).

Do konce roku bude pro PlayStation 4 k dispozici celkem 33 her, krom exkluzivit jako Killzone: Shadow Fall, DriveClub a Knack si budou moci majitelé této konzole zahrát také Call of Duty: Ghosts, NFS: Rivals, Battlefield 4, Watch Dogs, Assassin’s Creed 4 a taktéž různé indie hříčky a další hry.

Informaci ověřujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama