NASCAR Heat 4 odstartoval
Novinka NASCAR Heat 4 odstartoval

NASCAR Heat 4 odstartoval

Michal Jonáš

Michal Jonáš

4
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Zcela poprvé tato herní série nabízí všechny třídy soutěží NASCAR.

Reklama

Aby informace o právě vydaných hrách byly úplné, nesmíme zapomenout na nový ročník NASCAR Heat 4, na který se jistě, ostatně jako celá Severní Amerika, velmi těšíte, že? Hra jest v prodeji od včerejška a pokrývá PC, PS4 a X1. Tento nejpopulárnější herní motorsport v USA vychází již dlouhá léta každoročně, přičemž mezi posledními tituly moc velké rozdíly nenajdete.

Letos by se ale jeden našel! Zcela poprvé v dějinách celé herní řady NASCAR aktuální hra pokrývá úplně všechny třídy, které NASCAR zastřešuje: NASCAR Extreme Dirt (závodí se v jednoduchých buginkách na prašných tratích), NASCAR Truck Series (závody pickupů), NASCAR Xfinity Series až po vrcholnou NASCAR Cup Series.

Tudíž nemůže chybět široce pojatá kariéra, režim výzev, který vás hodí do kratších závodů podle skutečných událostí, ani režim rozdělené obrazovky, který je na vesměs oválových tratích v obří smečce skoro 40 vozů plech na plech dost výživný.

A než začnete NASCAR Heat 4 zatracovat, jaká je to nuda, tak vězte, že se letos jede i na mnohých klasických zatáčkovitých okruzích, nejen na rychlostních oválech, a udržet pevné nervy v ťukancích od soupeřů všude kolem vás je docela dobrý adrenalin! Hra neskrblí ani obsahem: má více než 150 aut a jejich jezdců + 38 okruhů.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7LPogxoURO4[/embed]

 

Však pokud jste jako já navštívili nedávný závod evropské nožky NASCAR Whelen Euro Series v Mostě s charismatickým Jacquesem Villeneuvem, tak byste o nějakou nudu při závodě ani nezavadili.

Nicméně neříkám, že NASCAR Heat 4 je nějaký král letošních závodů, to ani náhodou, ale jedná se o poctivou a docela příjemnou hru, která těží z široké podpory od skutečných závodních týmů NASCAR, takže je 100% simulátorem této soutěže. Navíc je to proti stále podobným forzám, gran turismům a gridům docela dobré osvěžení skrze zase úplně jiné pojetí závodů, které ještě nejsou svazovány žádnými eko fanatiky jako šamponáty pořádané FIA.

Siluety mají skoro šestilitrové vidlicové osmiválce s klasickým rozvodem OHV, pouze čtyřstupňovou obyčejnou a plně manuální převodovku, pohotovostní hmotnost mají přes 1,5 tuny a výkon až 725 koní.

U nás NASCAR Heat 4 seženete výhradně v digitální podobě, a to pro PC na Steamu za 41,99 EUR (cca 1093,-), případně pro PS4 za 1279,- a pro X1 za 1429,-. I když se to nezdá, tak je herní licence NASCAR jednou z největších závodních sérií historie, protože první titul vyšel již v roce 1991 pro Nintendo Game Boy jako Bill Elliott's NASCAR Fast Tracks a do dnešní doby řada čítá více než 50 her.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama