Naughty Dog u PS4 projektů využije engine z The Last of Us
The Last of Us Novinka Naughty Dog u PS4 projektů využije engine z The Last of Us

Naughty Dog u PS4 projektů využije engine z The Last of Us

Michal Burian

Michal Burian

33

Zkušený tvůrčí celek potvrdil, že u nadcházejících projektů pro next-gen konzoli PlayStation 4 využije engine, na kterém byly postaveny tituly jako Uncharted 3 a The Last of Us.

Reklama

Bruce Straley, producent The Last of Us, rozhodnutí vysvětlil tím, že vlastně není potřeba investovat velkou částku a čas do vývoje nového enginu, protože na začátku cyklu nové konzole z ní stejně nedokážou vymáčknout to, co by si představovali.

"Z přechodu z PS2 na PS3 jsme se hodně naučili. Byla to pro nás lekce. Kolem všeho bylo hodně humbuku. Říkalo se, že hry budou vypadat jako filmy. Nakonec se ukázalo, že to nebyla až tak pravda. Pravdou je, že to co jsme schopni vytvořit je zatraceně blízko filmové kvalitě, ale to nám v Naughty Dog trvalo čtyři hry, než jsme se dostali tam, kde jsme."

Tvůrci série Uncharted, Jack & Daxter nebo The Last of Us nechtějí opakovat chyby z předešlých let a raději se zaměří na optimalizaci svého stávajícího enginu pro potřeby PlayStation 4. Straley v rozhovoru zmiňuje, že toto rozhodnutí jim umožní vybalancovat engine k dokonalosti, ať už co se týče grafické kvality, umělé inteligenci apod. Pokud narazí a už nebudou moci svou technologii posunout dál, tak pochopitelně vytvoří nový engine. Ono to dává i smysl, proč investovat do něčeho nového, když jim stávající engine skvěle funguje a navíc nebude tak těžké optimalizovat ho pro architekturu PS4, která se hodně podobná PC, kde jsou technologie pochopitelně vyvíjeny.

Když už jsme u Naughty Dog, spekuluje se, že pro PlayStation 4 připravují nové Uncharted. Podle historie studia by ale mohlo jít o novou značku, pro každou generaci konzole PlayStation totiž vývojáři udělali zbrusu novou sérii. S PS1 jsme se dočkali Crash Bandicoot, na PS2 jsme zase mohli hrát Jack and Daxter a na PS3 samozřejmě Uncharted. Bude tradice pokračovat i s next-gen konzolí PS4? Uvidíme...trochu jasněji by mohlo být za necelé dva týdny na E3, protože The Last of Us vychází již 14. června s českými titulky výhradně na PlayStation 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama