Název Uncharted se Sony ze začátku nezamlouval
Novinka Název Uncharted se Sony ze začátku nezamlouval

Název Uncharted se Sony ze začátku nezamlouval

Michal Burian

Michal Burian

18

Naughty Dog nedostalo zprvu pro název zelenou. I kvůli tomu byla hra oznámena bez jakéhokoliv jména.

Reklama

Možná si ještě vzpomenete na to, když tvůrčí celek ze studia Naughty Dog na tiskové konferenci Sony během E3 2006 představil svou novou hru prostřednictvím teaseru, kde chybělo jméno samotného titulu. Proč tomu tak bylo? O tom se nyní rozpovídal jeden z prezidentů Naughty Dog.

Podle jeho slov měli na E3 2006 připraven teaser i s názvem Uncharted, který měl později dostat podtitul Drake’s Fortune. Název se ale nezamlouval Philu Harrisonovi (viceprezident Sony), který se obával toho, že s tímto jménem hra nezaznamená úspěch. Nakonec bylo rozhodnuto, že teaser na konferenci bude, ale bez loga samotné hry.

V dalších dnech, týdnech a měsících mělo Naughty Dog za úkol vymyslet nový název. Alternativ bylo několik, včetně ‘Dude Raider’, jenž byl nakonec smeten ze stolu kvůli podobnosti se sérií Tomb Raider. Uplynuly zhruba tři měsíce a Harrison dal Uncharted přece jen zelenou.

V Naughty Dog aktuálně pracují na čtvrtém Uncharted, které bylo představeno v polovině listopadu. Zároveň dodělávají příběhové rozšíření Left Behind pro The Last of Us a na PS Blogu se nechali slyšet, že nechystají nic pro handheld Vita.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama