Nečekaná omezení cross-save ve Watch Dogs: Legion
Novinka Nečekaná omezení cross-save ve Watch Dogs: Legion

Nečekaná omezení cross-save ve Watch Dogs: Legion

Martin Zavřel

Martin Zavřel

17
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Velmi pravděpodobně bude stejně fungovat i Assassin's Creed: Valhalla.

Reklama

Před týdnem jsme zde psali, že jednou z nejpříjemnějších novinek nově překopaného launcheru Ubisoftích her, nazvaného nyní Ubisoft Connect, je přidání funkce cross-save pro ukládání a přenášení postupu ve hrách napříč platformami. Pokud jste ale kvůli tomu jako já plánovali rozehrát mezigenerační (= vycházející pro obě generace konzolí) tituly na PC, abyste si od začátku jejich hraní již dnes mohli užít jejich raytracing vymoženosti - a potom si uloženou pozici přenést na nové konzole, musím vás bohužel zklamat. Na konkrétním případě Watch Dogs: Legion se nyní ukazuje, že to nefunguje tak docela podle našich představ.

Hru jsem z výše zmíněného důvodu recenzoval na PC, kde nechybí v hlavním menu možnost nahrát/stáhnout uloženou pozici do cloudu. Nicméně po jejím pořízení na Xbox jsem tuto možnost nenašel ani na konzoli Xbox One X, ani na konzoli Xbox Series S. Tento problém na fórech Ubisoftu řešilo více lidí a tak jsme se nakonec dočkali oficiálního objasnění podrobností a toho, v čem spočívá háček:

"Jako součást upgrade hry zdarma se můžete s uloženou pozicí pohybovat v rámci jakékoliv Xbox platformy," řekl producent hry Watch Dogs: Legion, Lathieeshe Thillainathan. "Pokud si pořídíte nový Xbox, můžete pokračovat v hraní vaší kopie hry a uložené pozice se tam přesunou s vámi. Týká se to všech Xbox konzolí, dále pak PlayStation rodiny a nakonec PC a Stadia řešíme jako jednu rodinu - mezi těmito dvěma se můžete přesouvat tam i zpět."

Ukazuje se tedy, že nejde o tak svobodný systém, jak se mohlo zdát. Nejen, že neumožňuje sdílení uložené pozice napříč rodinami (např. z Xboxu na PlayStation, ale ani z PC na Xbox), ale podle všeho neumožňuje ani "návrat" od nové generace konzole zpátky do té staré. Tohle s plnou jistotou zjistíme, až bude nová konzole venku oficiálně a s ní všechny relevantní patche pro jednotlivé hry.

Musím se přiznat, že jsem zklamaný, ale samozřejmě je to pořád lepší než nic, než nutnost rozehrát hru znovu na nové konzoli pro ty, kdo ji předtím hráli na staré konzoli. Zrovna tituly Ubisoftu mají "dlouhé nohy" a pokud vás baví, můžete je díky DLC a eventům hrát klidně i rok-dva po projití hlavní kampaně. Problém s cross-save omezením se naštěstí netýká alespoň online složky hry:

"Online postup ukládáme na naší straně, takže je pro nás mnohem snazší jej umožnit na všech platformách zároveň," dodal Thillainathan.

Online multiplayer by do hry měl dorazit 3. prosince a nabídnout sandbox režim pro 4 hráče v otevřeném světě Londýna, dynamické eventy během hraní, co-op mise, PvP módy a raidům podobném co-op mise, nazvané Tactical Ops.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama