Need for Speed: Hot Pursuit – dojmy z dema
Speciály Need for Speed Článek Need for Speed: Hot Pursuit – dojmy z dema

Need for Speed: Hot Pursuit – dojmy z dema

Redakce

Redakce

10

Po odbočce směrem k simulátoru NFS: Shift od Slightly Mad Studios blíží se další díl restartované série. Tentokrát pod názvem Hot Pursuit od Criterion. Vybraná volba byla rozhodně sázkou na jistotu, protože studio má za sebou skvělé závody ze série Burnout.

Reklama

Šlapem na pedál!

Úvodní obrazovka vypadá poměrně stylově a následující sestřih ingame záběrů svědčí o různorodosti tratí v plné verzi, ale hlavně o schopnostech grafiků, kteří nemají levé ruce a dovedou spáchat velice pěknou audiovizuální stránku. O tom se dá snadno přesvědčit už u Burnout a tohle demo není výjimkou. Pokud však někdo čeká, že ingame grafika bude vypadat přesně jako na screenshotech, bude zklamán. Bohužel ani NFS se nevyhnula nezbytná PR masírka v podobě „renderů“ na způsob série Gran Turismo a Forza Motorsport, o arkádách od Codemasters ani nemluvě.

V demu jsou k vyzkoušení dvě tratě - Carson Ridge Reservoir a Grand Ocean Coast. První na straně policie, u druhé se policii snažíte ujet. Jako policista si můžete vybrat mezi solidním Nissanem 370Z a naprostou klasikou Ford Crown Victoria, se kterým mě to bavilo ze všeho nejvíc. Je to tank, má krásný zvuk a v zatáčkách se nechá lehce vodit bokem. Pro volný závod máte k dispozici Nissan 370Z, Boxter Spyder a BMW Z4. Pokud ale patříte mezi moderní nerdy a vašimi přáteli jsou pouze počítač a konzole, druhou trať si bohužel nezahrajete. Ta se vám totiž otevře až po tom, co se skamarádíte online.

Na začátku závodu jste zašití za bukem, futrujete se koblihami, načež kolem vás proletí banda psychopatů ve sportovních vozech. Vy jim to máte překvapivě zatrhnout a ukázat, zač je toho loket. První, co mě překvapilo byla dobře a dynamicky působící jízda ve tmě s rozsvícenými světly. Samotný světelný kužel vypadá pěkně a povrch silnice, textury a shadery jsou perfektní, dostatečně realistické, detailní a současně tak akorát špinavé. Světla i majáky jdou vypnout, což je fajn detail, nevšiml jsem si ale, jestli to má na cokoliv vliv. Skoro v každé zatáčce je nějaká zkratka. Bohužel, jsou dost nenápadité, krátké a nepřidávají nic na hratelnosti. Vychytávky typu roh plotu vždy přesně tam, kam právě chcete jet, vás spolehlivě zastaví na fleku. Po desáté za sebou už to jednoho spolehlivě na****. Naštěstí na druhé trati jsou zkratky, nebo spíše odbočky, o dost delší a zábavnější. Fyzika a ovládání jsou trochu reálnější, než v Burnout a zároveň tak akorát realistické, aby si člověk nepřipadal jako duševně nedostatečný. Hratelnost je bez diskuze perfektní. Bez brzd se neobejdete, zatáčky jdou prodriftovat a krásně vám přitom ječí gumy (tady by se Polyphony mohli inspirovat, jak má opravdu znít smyk), otočka na ručku je lahoda a dojem rychlosti perfektní. Nemůžu se ovšem zbavit pocitu, že se nejnovější NFS podobá Burnoutu až moc, zejména pak ve stylu, jakým narážíte do soupeřů, jak auta mezi sebou kolidují a jak pracuje action camera. I když, je to vůbec na škodu?

Žihadla poslušně vrčí

Ovládání na joypadu je perfektní, hříbky nejsou přehnaně citlivé a už na první pokus se to dá bez problému ovládat. Volant už taková sláva není. Auto reaguje s nepříjemným zpožděním, působí dost gumově, forcefeedback jen lehce chvěje s volantem a aby se neřeklo, tak trochu kopne, když narazíte do svodidel. Řadit sami nemůžete, místo toho máte na pravém pádlu nitro a na levém ruční brzdu. Nastavením jsem se ale nezabýval.

Titul jsem testoval jak na PS3, tak na Xbox360 a jak je již zvykem, na konzoli od Microsoftu je hra trochu barevnější a uhlazenější. Rozdílu si ale všimente pouze při přímém srovnání. Dojmy z dema mám trochu rozporuplné. Na jedné straně je tu příslib krásných tratí a licencovaných aut, na straně druhé se nový Hot Pursuit až moc podobá Burnoutu. Zda se to vyplatí se dozvíme už brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama