Neuvěřitelná směska jménem Saints Row: The Third
Speciály Článek Neuvěřitelná směska jménem Saints Row: The Third

Neuvěřitelná směska jménem Saints Row: The Third

Daniel Kremser

Daniel Kremser

6

Máte rádi Star Wars, Trona, Final Fantasy nebo cokoliv jiného? Pak zpozorněte! Tahle hra má totiž s trochou nadsázky opravdu všechno co můžete ke štěstí potřebovat.

Reklama

Třetí Saints Row už ukázalo tolik bláznivin a ulítlostí až by si člověk myslel, že už jej u tohohle dílka nic nepřekvapí. Opak je však pravdou a Volition stále překvapuje a udržuje o třetím dílu, jak se patří kontroverzní povědomí. Ostatně co jiného taky může vyvolat menší vykrádačka Lucase, Lisbergera nebo poloviny herní scény.

Kybernetická komedie

Jak moc se ale inspirace odevšad opravdu brala, ukázalo však až demo na nedávné Tokyo Game Show, které odhalilo hned dvojici trochu ožehavějších misí. Ta první nese název Die Deckers Dot a její náplň se točí okolo skupiny hackerů, kteří si nechávají překvapivě říkat Deckers. Rozhodně to však nejsou jen nějací šašci s klávesnicemi v ruce, nýbrž docela mocní šikulové, jejichž umění se bojí každý druhý. Ostatně, kdo by chtěl najít ráno vybílené konto. To si jednoduše žádá okamžitou likvidaci.

Nečekejte však nějakou nudu pro geeky na způsob úvodu filmu Social Network. Když už něco kopírovat, tak pořádně! Proto se přesuneme do světa plného neonů a počítačové hatmatilky jako vystřiženého z posledního Trona. Společnost vám přitom budou dělat „přítulní a mírumilovní“ Deckers, kteří pro změnu utekli z her Hidea Kojimy.

Ovšem nebylo by to Saints Row, kdyby nedošlo taky na nějaký ten vtípek. Co byste třeba řekli na mluvící záchod v cyberpunkovém stylu nebo panenku zkříženou s disketou. Bože kdo tuhle hru dělá? Obyčejně při tom není ani zabíjení samotných Deckers, které prostě dematerializujete na byty a bajty. Jak stylové!

Změna je život

Tím že všechny povraždíte, však mise rozhodně nekončí. Vývojáři si asi řekli, že by to bylo moc stereotypní, a tak se například dočkáme malinké 2D tankové minihry ve stylu Atari 2600. Avšak ani tohle ještě pořád Sainst Row: The Third nestačí. A tak nás nemine bossfight s jakýmsi pseudo pekelníkem, který třímá meč, jkterý bezesporu ukradl Lightning.

Sci-fi prvky ale na hráče nebudou čekat jen ve virtuální realitě Deckers. Saints Row se přece nikdy nebralo vážně, takže koho ještě vlastně zarazí jetbiky z Return of the Jedi. Navíc když s nimi můžete dělat všechny ty vylomeniny, jako je přejíždění chodců nebo kosení nepřátel rotačními kulomety.

Postrádá někdo něco?

Závěr TGS ukázky patřil misi inspirované pro změnu Call of Duty, kde se odpalování tepelně naváděných raket objevilo hned několikrát. Teď už tady chybí jen draci nebo vesmírní mariňáci a v podstatě si nemusíte kupovat žádnou jinou hru. Takový Snyderův Sucker Punch světa videoher. Jestli se to Volitionu vymstí, či se to naopak ukáže jako mistrný tah, ukáže jen čas. Již teď však přesně víme, že tahle hra bude až po okraj narvaná tunou multikulturních odkazů a pozná se tady snad každý fanoušek jiného významnějšího dílka.

Saints Row: The Third vychází 18. listopadu pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360. PC verze obsáhne české titulky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama