Next-gen verze Zaklínače 3 v technickém rozboru
Zaklínač 3 Novinka Next-gen verze Zaklínače 3 v technickém rozboru

Next-gen verze Zaklínače 3 v technickém rozboru

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Digital Foundry si posvítilo na verze pro PC i konzole.

Reklama

Vydání next-gen verze Zaklínače 3 se rozhodně neobešlo bez problémů. Na stížnosti hráčů a problematický technický stav na PC i konzolích vývojáři zareagovali prvními opravami, které alespoň ty nejzávažnější problémy postupně napravují.

Nově zveřejněná dvojice materiálů od Digital Foundry ale dokazuje, že má hra k ideálu stále daleko. První níže přiložené video se věnuje verzím pro konzole PS5 a Xbox Series X/S. Zástupci Digital Foundry u těchto verzí poukazují zejména na využití ray tracingu, který citelně osvěžil grafickou stránku hry. Toto dobře patrné vylepšení je však vykoupeno propady snímků, které v některých momentech klesají i pod 30 fps.

Druhé video rozebírá verzi pro PC. I v této verzi jsou viditelné problémy s výkonem. Za pozornost stojí především neúměrně velké zatížení procesoru, což je jeden z problémů, který se vývojáři v čerstvě vydaných aktualizacích snaží vyřešit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama