Nintendo do Evropy nedoveze další kusy konzole Wii
Nintendo Wii Novinka Nintendo do Evropy nedoveze další kusy konzole Wii

Nintendo do Evropy nedoveze další kusy konzole Wii

Michal Burian

Michal Burian

3

Zároveň společnost připomněla zpětnou kompatibilitu s Wii U <strong>+ další HD remaky pro Wii U</strong>.

Reklama

Společnost Nintendo v úterý oznámila, že ukončila výrobu konzole Wii v Japonsku. Šlo přitom o jediné místo, kde se konzole vyráběla. K této zprávě dnes následuje další. Ta informuje o tom, že Nintendo do Evropy nedoveze další kusy Wii. Obchody tak doprodají své zásoby a pak už konzole nebude na evropských trzích vůbec k dostání.

Zároveň s touto informací zástupce Nintenda pro Evropu připomněl zpětnou kompatibilitu s Wii U. Nová konzole od Nintenda totiž podporuje téměř všechny hry, které vyšly na Wii. Každý si tak bude moci zahrát starší hry, když si koupí právě Wii U.

Tímto krokem Nintendo sice pohřbí jednu z nejpopulárnějších konzolí, Wii U dostane ale nový impulz, jenž by mohl pomoci celkově nakopnout prodeje.

Wii debutovala v roce 2006 a jde o nejprodávanější konzoli současné generace - po celém světě se prodalo 100 milionů kusů.

Nintendo je otevřeno myšlence nabídnout hráčům HD remaky starších her s Mariem jako je Super Mario Sunshine z roku 2002 a Super Mario Galaxy pro Wii z roku 2007. Prozradil to Shigeru Miyamoto, který řekl, že by se portů mohli zhostit jejich partneři. V budoucnu tak možná uvidíme na Wii U Super Mario Strikers, Super Smash Bros., Pilot Wings, Pokemon, The Legend of Zelda, Donkey Kong, Fire Emblem, Metroid, Star Fox a mnoho dalších.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama