Nintendo do obchodů dodalo 2,74 milionu kusů Switche
Novinka Nintendo do obchodů dodalo 2,74 milionu kusů Switche

Nintendo do obchodů dodalo 2,74 milionu kusů Switche

Michal Burian

Michal Burian

12

Do roka chce prodat dalších 10 milionů kusů.

Reklama

Společnost Nintendo se již dříve nechala slyšet, že za úvodní dny zaznamenal Switch nejlepší start v historii jejich konzolí a handheldů v Severní Americe. Až dnes se ale dozvíme, jak moc se hybridu mezi konzolí a handheldem vlastně dařilo.

Od 3. března do konce měsíce vyexpedovalo Nintendo přesně 2,74 milionu kusů Switche. V Japonsku to bylo 600 tisíc, v Americe potom 1,2 milionu a v dalších zemích, včetně Evropy a Austrálie, 940 tisíc kusů.

Zajímavé jsou čísla prodaných her. Nejlépe se vedlo dobrodružství The Legend of Zelda: Breath of the Wild, zaznamenalo 2,76 milionu prodaných kusů. Tolik se neprodalo ani kusů Switche, což je podivné. Když k Switch verzi připočítáme Zeldu pro Wii U, tak se dostaneme na 3,84 milionu kopií.

O další startovní hře, kompilaci 1-2 Switch se Nintendo nechtělo moc bavit. Zástupci akorát řekli, že jde o "generující buzz".

Pokud se budeme bavit o budoucnosti, tak Nintendo má v plánu v následujícím fiskálním roce, který končí v březnu 2018, dalších 10 milionů kusů Switche. Pakliže se to povede, přiblíží se Switch výrazně celkovým prodejům Wii U. Ty jsou po necelých pěti letech od vydání na 13,56 milionech kusů. Tam už to moc neporoste, meziročně se prodeje propadly o 77 procent na 760 tisíc kusů za 12 měsíců.

Pojďme se podívat ještě na další produkty Nintenda. Prodeje 3DS meziročně vzrostly, do obchodů za posledních 12 měsíců bylo dodáno 7,27 milionu kusů handheldů 3DS. Za nárůst děkuje Nintendo především hrám Pokémon Sun a Pokémon Moon z listopadu. Jen ty prodaly 15,44 milionů kopií, zatímco Super Mario Maker má 2,34 milionu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama