Nintendo podle všeho pracuje na SNES Classic
Novinka Nintendo podle všeho pracuje na SNES Classic

Nintendo podle všeho pracuje na SNES Classic

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

8

Podle spekulací má ke konci roku vyjít zmenšená verze úspěšné konzole z 90. let a s ní herní klasiky jako Mario Super Kart nebo Chrono Trigger.

Reklama

Na podzim minulého roku vyšla miniaturní verze populární konzole NES, která se zrodila před více jak 30 lety. Když dorazila na pulty herních obchodů, vyprodala se rychleji, než se předpokládalo. Nintendo hlásilo jeden a půl milionu prodaných konzolí. Proto je poněkud zvláštní, že japonská společnost vyrobila jen omezený počet kusů a další už vyrábět nehodlá. Poslední dostupná zařízení budou k mání jen tento měsíc.

Jak se ale zdá, Nintendo k tomu má své důvody, přestože je poptávka po novém NES opravdu velká.. Podle blízkého zdroje britského Eurogameru je ve výrobě zmenšená verze klasické konzole SNES z roku 1990. Nintendo se chce primárně zaměřit na toto zařízení, proto se tak nebude nadále vyrábět a distribuovat loňský NES. Miniaturní SNES Classic, jak byla konzole pojmenována, by se měla objevit na pultech obchodů již na konci roku.

Pokud se spekulace potvrdí, veteráni si budou moci znovu oživit vzpomínky na tituly jako Mario Super Kart, Super Metroid, The Legend of Zelda: A Link to the Past nebo RPG Chrono Trigger.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama